2013-07-05 12:49:15
Φωτογραφία για Θα ξηλωθεί η παράγκα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στον ΟΠΕΚΕΠΕ; Ερώτηση της βουλευτού κ. Κατερίνας Μάρκου (ΔΗΜΑΡ)
Σχετικό άρθρο: Διαφθορά και Μεταρρύθμιση δεν συμβαδίζουν: Το Μαξίμου να δει τι γίνεται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, πριν είναι πολύ αργά!

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Κατερίνα Μάρκου, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Τσαυτάρη για τα προβλήματα που υπάρχουν σε σχέση με το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων.

Προφανώς, η ερώτηση της κ. Μάρκου στηρίχτηκε και στο δικό μας δημοσίευμα.

Θα περιμένουμε να δούμε αν θα ξηλωθεί η "παράγκα" του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΟΠΕΚΕΠΕ και αν θα αγγίξει προηγούμενο υπουργό, που είχε στήσει κανονικά φάμπρικα, για να έχει να πορεύεται σ' όλη του τη ζωή.

Ήδη πρώην Γ.Γ. του υπουργείου αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα εκβίασης! Τα άλλα στελέχη της ...φάμπρικας, συνεχίζουν τη ...δουλειά κανονικά.

Θα περιμένουμε λοιπόν και θα πράξουμε αναλόγως!!!


4 Ιουλίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ σε συνδυασμό με Α.Κ.Ε.

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Τσαυτάρη

ΘΕΜΑ: Προβλήματα με το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο ΟΠΕΚΕΠΕ εκπονεί για λογαριασμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 7 διαγωνισμούς για την ανάδειξη φορέα εκτέλεσης των έργων δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους, συνολικού ποσού 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Το πρόγραμμα αυτό, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο,  είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες και αποτελεί μία από τις ελάχιστες εναπομένουσες παροχές κοινωνικής αρωγής. Συνολικά, αναμένεται να ωφεληθούν από το Πρόγραμμα περίπου 800.000 δικαιούχοι.

Η διεξαγωγή των διαγωνισμών αυτών στο παρελθόν είχε προκαλέσει πολλά σχόλια και καταγγελίες για το λόγο ότι επί σειρά ετών ανακηρυσσόταν ανάδοχος η ίδια εταιρεία.

Γι αυτό άλλωστε, την περσινή χρονιά, με παρέμβαση της ηγεσίας του Υπουργείου σας, ακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί και επαναπροκηρύχθηκαν, με αποτέλεσμα να προμηθευτεί το Υπουργείο ακόμα περισσότερα τρόφιμα με το ίδιο ποσό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αλλά και με καταγγελίες εταιρειών από τη Βόρεια Ελλάδα, ο φετινός διαγωνισμός ελέγχεται εκ νέου για τη νομιμότητά του, δεδομένου ότι το Υπουργείο σας αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο συγκρότησης των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων επιτροπών αξιολόγησης των προσφορών.

Σε περίπτωση διαπίστωσης παρανομίας, τίθεται σε κίνδυνο η συνέχιση της χρηματοδότησης του προγράμματος. Εξάλλου, σύμφωνα με τα ως άνω δημοσιεύματα, με το θέμα έχει ασχοληθεί και η ευρωπαϊκή Task Force για την Ελλάδα.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάστε και παρακαλείστε να καταθέσετε τα σχετικά έγγραφα:

1. Για ποιους λόγους τροποποιήθηκε ο τρόπος συγκρότησης των επιτροπών αξιολόγησης;

2. Ποια είναι τα ονόματα των υπαλλήλων που συμμετέχουν τα τελευταία δέκα χρόνια στις επιτροπές αξιολόγησης των φακέλων των εταιρειών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, με κατάθεση των σχετικών εγγράφων.

3. Ποιες εταιρείες προκρίθηκαν στους εν λόγω διαγωνισμούς τα τελευταία δέκα χρόνια, με κατάθεση των σχετικών εγγράφων.

Η ερωτώσα βουλευτής

Κατερίνα Μάρκου

Β’ Θεσσαλονίκης
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ