2013-07-05 02:22:05
Φωτογραφία για 89,5 Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Αφιέρωμα στη Θεολογία του Αποστόλου Παύλου μέσα από τις Επιστολές του
Από το Γραφείο Τύπου

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Αφιέρωμα στη Θεολογία του Αποστόλου Παύλου μέσα από τις Επιστολές του 06:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

11:00 Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣ ΤΙΤΟΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο ΔημήτρηςΡιζούλης, αναφέρεται στην αντιμετώπιση των αιρετικών όπως αυτήπαρουσιάζεται στην προς Τίτον Επιστολή του Αποστόλου Παύλου.Καλεσμένος είναι ο π. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, Δρ Θεολογίας.

12:00 Η ΠΡΟΣ ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος, αναφέρεται στην προς Φιλήμονα Επιστολή του Αποστόλου Παύλου.

13:00 Η ΙΕΡΩΣΥΝΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κώστας Παππάς,αναφέρεται στην Ιερωσύνη του Χριστού όπως αυτή παρουσιάζεται στην προς Εβραίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου. Καλεσμένος είναι ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων.

14:30 ΕΙΣ ΤΑ ΕΘΝΗ ΠΟΡΕΥΣΟΜΑΙ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Εις τα έθνη πορεύσομαι», που παρουσιάζει ο Δημήτρης Ριζούλης, αναφέρεται στους μαθητές του Ιησού που έλαβαν την εντολή να διαδώσουν το μήνυμα του Ευαγγελίου στον κόσμο, στα μέρη που ταξίδεψαν και στο κήρυγμά τους. Σήμερα, το θέμα είναι: «Η Θεολογία του Αποστόλου Παύλου».

15:00 Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κώστας Παππάς,αναφέρεται στη θυσία του Χριστού και στις Εβραϊκές θυσίες όπως παρουσιάζονται στην προς Εβραίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου. Καλεσμένος είναι ο π. Βαρνάβας Λαμπρόπουλος, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης.

16:00 ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Πρόσωπα και Παράδοση», που παρουσιάζουν ο π. Ειρηναίος Νάκος και ο κ. Γεώργιος Δεμελής, αναφέρεται στα προσωπικά μονοπάτια συμμετοχής, αναζήτησης και δημιουργίας ανθρώπων που αγάπησαν την Βυζαντινή και Δημώδη μουσική του Τόπου μας. Σήμερα, το θέμα είναι: «Ζαχαρίας Κοντοφρύδης - Ο άοκνος εργάτης της Βυζαντινής και Δημοτικής Μουσικής».

17:00 ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ

Η Σμαραγδή Καράγιωργα, στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, παρουσιάζει τις αναφορές που γίνονται στον Απόστολο Παύλο στο βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων. Σήμερα, το θέμα είναι: «Ο Απόστολος Παύλος στην Αποστολική Σύνοδο - Προβλήματα από τους εξ Ιουδαίων Χριστιανούς - Μία συνολική αποτίμηση». Καλεσμένος είναι ο κ. ΘανάσηςΜουστάκης, Δρ Θεολογίας.

19:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

20:00 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Προσεγγίσεις στους όρους της πίστεως», που αναφέρεται, με εποπτικό τρόπο, στους όρους της πίστεως και τους τρόπους που οι πιστοί οδεύουν προς την θεογνωσία

και παρουσιάζει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, έχει, σήμερα, θέμα: «Η λατρεία από τον 4ο - 9ο αι. μ.Χ.».

21:30 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Για τη Γλώσσα», την ευθύνη της οποίας έχει ο Καθηγητής Παν/μίου κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, έχει σήμερα θέμα: «Λάθη στη χρήση της γλώσσας». Την σημερινή εκπομπή παρουσιάζει η Γλωσσολόγος κα Ίνα Αναγνωστοπούλου.

22:00 ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «¶νθρωπος και Κτίση», που παρουσιάζει Δημήτρης Κοσμόπουλος, έχει σήμερα θέμα: «Η Θεολογία των Πατέρων της Εκκλησίας για την κτίση - Η φύση και η κτίση στην υμνολογία και στη λειτουργική ζωή». Καλεσμένος είναι ο κ. Γεώργιος Φίλιας, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών.

23:00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)

Η Μάρω Βαμβουνάκη, στο πλαίσιο της εκπομπής του Ρ/Σ: «Λογοτεχνική Βιβλιοθήκη - Σελίδες του κόσμου και της ψυχής», διαβάζει, από το βιβλίο του Στρατή Μυριβήλη: «Παναγία η γοργόνα». Εκδόσεις Βιβλιοπωλείον της Εστίας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η παραίτηση Σαρκοζί
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η παραίτηση Σαρκοζί
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ