2012-04-06 08:30:04
Φωτογραφία για Επιστολή διαμαρτυρίας του ΣΕΒΕ για τη νέα διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ
Επιστολή διαμαρτυρίας για τη νέα διαδικασία επιστροφής πιστωτικού υπολοίπου ΦΠΑ στις εξαγωγικές επιχειρήσεις απέστειλε σήμερα στον υπουργό Οικονομικών ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Δημήτρης Λακασάς.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στην αρμόδια για τις εξαγωγές υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου.

Ο κ. Λακασάς επισημαίνει, μεταξύ άλλων ότι το «πάγωμα» των επιστροφών και γενικότερα των υποχρεώσεων του δημοσίου στους εξαγωγείς όπως και των επιστροφών του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων, των επιχορηγήσεων αναπτυξιακού νόμου και ΕΣΠΑ, κρατικών προμηθειών, κ.ά συνιστά πλέον θέμα επιβίωσης για τις επιχειρήσεις-μέλη του Συνδέσμου που έχουν στερηθεί την όποια περιορισμένη ρευστότητά τους και οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο.

Η νέα απόφαση για τη διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ προς τις επιχειρήσεις και τους επιτηδευματίες (ΠΟΛ. 1090/02.04.12) «συντάχθηκε χωρίς καμία διαβούλευση με τους εξαγωγικούς φορείς και αποτελεί εμπαιγμό για τα μέλη μας» σημειώνει.


Η διαδικασία που προβλέπεται (επεξεργασία από τη ΓΓΠΣ, αποστολή στις αρμόδιες ΔΟΥ, διενέργεια, για όσες περιπτώσεις απαιτείται, προσωρινού ελέγχου εντός δύο μηνών και τακτικού ελέγχου εντός πέντε μηνών) κάθε άλλο είναι παρά αυτοματοποιημένη και τυποποιημένη και δεν διασφαλίζει την πραγματικά άμεση επιστροφή ΦΠΑ στους εξαγωγείς, τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ.

Όπως λέει, «η διαδικασία μεταθέτει την εφαρμογή επιστροφής ΦΠΑ για άγνωστο χρονικό διάστημα, όπως ακριβώς συμβαίνει και τώρα, χωρίς να έχει προβλεφθεί καμία ασφαλιστική δικλείδα για την περίπτωση που η επιστροφή ή και ο έλεγχος δε γίνουν εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών που ούτως ή άλλως υπάρχουν και στο ισχύον πλαίσιο επιστροφής». Exofitsio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ