2013-07-04 16:00:21
Φωτογραφία για Ηλεία: Στο «νότιο» μπλοκ λιμανιών το Κατάκολο και η Κυλλήνη
Στον… δρόμο των λιμανιών του Κατακόλου και της Κυλλήνης βαδίζουν τα λιμάνια της Καλαμάτας και της Πύλου, όσον αφορά τη συνένωσή τους και τη δημιουργία Ανώνυμων Εταιρειών που θα τα διαχειρίζονται, με το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου να αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών

Πριν από λίγες ημέρες δημιουργήθηκε η πρώτη Ανώνυμη Εταιρεία και προέκυψε μετά τη συνένωση 10 Λιμενικών Ταμείων του Νομού Ευβοίας.

Ο τέως υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, ενέκρινε πριν από λίγες ημέρες το καταστατικό του νεοσύστατου «Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας ΑΕ», εφαρμόζοντας για πρώτη φορά το σχετικό άρθρο του Ν. 4150/2013, που ψηφίστηκε πρόσφατα από το Κοινοβούλιο.

Με την απόφασή του το Λιμενικό Ταμείο Χαλκίδας μετατράπηκε από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου σε Ανώνυμη Εταιρεία.

Στη νέα εταιρεία συγχωνεύθηκαν 10 Λιμενικά Ταμεία της Εύβοιας, με αποτέλεσμα, όπως τονίστηκε από το υπουργείο, να εξοικονομούνται πόροι από τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας και να επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακας.

Η νέα λιμενική πολιτική της κυβέρνησης προβλέπει τη δημιουργία 4 Λιμενικών Δικτύων που θα έχουν τη μορφή ανωνύμων εταιρειών.

Στις σκέψεις του υπουργείου περιλαμβάνεται και η συνένωση όλων των λιμανιών των Νομών Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αργολίδας και η δημιουργία μίας Ανώνυμης Εταιρείας.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ