2013-07-04 02:18:03
Φωτογραφία για Δ.Κουτσούμπας: Με φθαρμένα υλικά η «νέα Ελλάδα»
Κάλεσμα στους πολίτες να συμπορευθούν με το ΚΚΕ για την έξοδο από την καπιταλιστική οικονομική κρίση απηύθυνε ο γ.γ. του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας από τη Νίκαια.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ επιτέθηκε με σφοδρότητα τόσο στα κόμματα της κυβέρνησης για την κατάσταση της οικονομίας και την άνοδο της ανεργίας όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ. «Σε αυτή εδώ την περιοχή γίνεται πολύ πιο φανερό ότι έχει δίκιο το ΚΚΕ, όταν λέει ότι η «νέα Ελλάδα» του κ. Σαμαρά, φτιάχνεται για μια ακόμα φορά από γνωστά φθαρμένα υλικά. Η ανταγωνιστικότητα, η επιχειρηματικότητα, η ευρωπαϊκή προοπτική είναι τα παλιά γνωστά φθαρμένα υλικά του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ, που οδήγησαν στην οικονομική κρίση και το λαό στην χρεοκοπία» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και συνέχισε: «Με πρωταγωνιστές τους ίδιους: τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εναλλάξ τώρα για δεκαετίες. Και από κοντά, τους τότε κολαούζους αυτών των δύο, τους «αριστερούς της ανανέωσης»- αναπαλαίωσης, του ΣΥΝ τότε, του ΣΥΡΙΖΑ τώρα, να τους σιγοντάρουν σε όλες τις παραπάνω στρατηγικές επιλογές της άρχουσας τάξης».


Παράλληλα έκανε λόγο για ένα γνωστό δίπολο μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που διαμορφώνεται σε συνθήκες αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού και επιδίδεται σε μια κάλπικη αντιπαράθεση και στο ζήτημα της αντιμετώπισης της ανεργίας.

«Η ΝΔ με την προσέλκυση επενδύσεων, θα βάλει λέει τη χώρα σε τροχιά ανάκαμψης, κι έτσι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Πού θα πατήσει αυτή η ανάκαμψη; Στο αντεργατικό οικοδόμημα που έχει δημιουργήσει κι αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο από μισθούς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα» είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ και αναφέρθηκε στις τελευταίες συμφωνίες της κυβέρνησης με την Cosco και τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ. «Τα «καλά» νέα της κυβέρνησης δεν είναι καλά νέα για τους ανέργους, τους εργαζομένους που τίποτα καλό δεν έχουν να περιμένουν από τις συμφωνίες των καπιταλιστών, από τις συμπράξεις των μονοπωλιακών ομίλων» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Επιπλέον συνέκρινε την ανάπτυξη μέσω επενδύσεων που προτείνει η ΝΔ με τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. «ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ΔΗΜΑΡ, ο Καμένος και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο καθένας ξεχωριστά και μαζί στην συγκυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση, συμφωνούν πως η ανεργία είναι ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, συμφωνούν πως πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα, συμφωνούν, ανησυχούν και ομολογούν πως η ανεργία απειλεί την κοινωνική συνοχή ή καλύτερα: «εργασία σημαίνει κοινωνική συνοχή», ομολογώντας έτσι το τι φοβίζει, συνολικά τους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου και φυσικά το ίδιο το κεφάλαιο. Τους φοβίζει μήπως η απογοήτευση, η ανοχή, η ζωή χωρίς απαιτήσεις σήμερα που δέχεται τα όποια ψίχουλα για να ζήσει, να επιβιώσει, μήπως αύριο γίνει αγώνας, ταξικός αγώνας με συνείδηση, διεκδίκηση του πλούτου που η ίδια η εργατική τάξη, ο λαός παράγει» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και επέμεινε ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

Στη συνέχεια χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την πρόταση του για «κυβέρνηση της αριστεράς» και τον χαρακτήρισε «επικίνδυνο». «Για τον άνεργο που είναι «στο περίμενε», για μια θέση σε ένα πρόγραμμα επιδότησης της ανεργίας, τη λύση, την έχει έτοιμη και την βγάζει από το τσεπάκι ο ΣΥΡΙΖΑ κι έχει τον βαρύγδουπο τίτλο «κυβέρνηση της αριστεράς». Μια «κυβέρνηση» που δήθεν θα σταματήσει τα καταστροφικά μνημόνια που γεννούν ύφεση και δυστυχία, χωρίς όμως να λέει κουβέντα για το τι θα γίνει με τους αντεργατικούς νόμους προ μνημονίου που ουσιαστικά έστρωσαν το έδαφος για να πατήσει το μνημόνιο;» αναρωτήθηκε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

«Γι αυτό είναι και επικίνδυνοι, εκτός των άλλων, και γι’ αυτά που λένε και γι’ αυτά που κάνουν: Γιατί τα παραπέμπουν όλα σε μια «κυβέρνηση της αριστεράς» που τάχα από τα πάνω θα λύσει καλλιεργώντας τη λογική της αναμονής, της ανάθεσης. Είναι επικίνδυνοι γιατί την ίδια ώρα, όχι μόνο λένε, αλλά και κάνουν ό,τι μπορούν για να υπονομεύσουν, να τσακίσουν το κίνημα.» ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ