2013-07-03 20:45:06
Φωτογραφία για Χατζηδάκης: Ξεπεράστηκε ο στόχος για την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων
«Για δεύτερο συνεχόμενο εξάμηνο, δηλαδή από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2013, ξεπεράσαμε το στόχο που είχε τεθεί από το μνημόνιο στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων» επεσήμανε... σε συνέντευξη Τύπου για την πορεία απορρόφησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ ο υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως ανέφερε, σύμφωνα με τη δήλωση δαπανών που υποβάλλεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων ανήλθε στο 169,36% του στόχου.

«Απορροφούμε στο α’ εξάμηνο του 2013, 2 δισ. 174 εκ. ευρώ, ενώ ο στόχος ήταν 1 δισ. 284 εκ. ευρώ, πρόσθεσε.

Σε αυτά τα κονδύλια συνυπολογίζονται και 811 εκατ. ευρώ από τους αυτοκινητοδρόμους, διευκρίνισε.

Με βάση τις δαπάνες που σήμερα δηλώνουμε στις Βρυξέλλες, υπολογίζουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στη 4η θέση μεταξύ των 27 Κρατών-Μελών ως προς το βαθμό απορρόφησης των Κοινοτικών κονδυλίων, ενώ πριν από ένα χρόνο βρισκόταν μεταξύ 18ης και 20ης θέσης, υπογράμμισε.


Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους δύο βασικούς άξονες της πολιτικής ως προς το ΕΣΠΑ:

Ο πρώτος άξονας είναι η περαιτέρω αναθεώρηση των προγραμμάτων, όπου χρειάζεται. Η διατήρηση της υψηλής απορρόφησης εξακολουθεί φυσικά να αποτελεί κομβικό στοιχείο της προσπάθειάς μας αλλά ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί τώρα στην αναθεώρηση των προγραμμάτων ώστε να ανταποκρίνονται στις τρέχουσες συνθήκες.

Ο δεύτερος βασικός άξονας της πολιτικής μας για το επόμενο διάστημα είναι ο σχεδιασμός του νέου ΕΣΠΑ.
ipop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ