2013-07-03 14:28:11
Φωτογραφία για Αίγιο: O καταδικασθείς για το φόνο του παπά χρειάζεται ψυχιατρική εξέταση, δεν είναι καλά
Στην εκπομπή "Μίλα" της Τατιάνας Στεφανίδου στο Star Channel, μίλησε την Τρίτη η αντιδήμαρχος Αιγιαλείας κα Μαρία Μπιρπανάγου, με την ιδιότητα της συνηγόρου υπεράσπισης του 41χρονου Νίκου Παναγόπουλου, που καταδικάστηκε πριν από μια εβδομάδα από το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αιγίου σε ισόβια κάθειρξη, για τη δολοφονία του ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου, πέρσι το Σεπτέμβριο στην Ηλεία και για την οποία υπόθεση καταδικάστηκε, επίσης σε ισόβια κάθειρξη, και η 43χρονη παπαδιά Θεοδώρα Αυγεροπούλου για ηθική αυτουργία.

Η κυρία Μπιρπανάγου τόνισε εξ αρχής πως διορίστηκε αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο για να υπερασπιστεί τον κατηγορούμενο, μην κρύβοντας τη δύσκολη θέση στην οποία ήρθε ως μάχιμη δικηγόρος με 16ετή παρουσία στο επάγγελμα.

"Πραγματικά ήρθα σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς κλήθηκα να υπερασπιστώ έναν άνθρωπο ο οποίος είχε ήδη ομολογήσει το έγκλημά του αλλά παράλληλα εξέφρασα στο δικαστήριο και τον προβληματισμό μου, για το αν ο άνθρωπος αυτός, όταν τέλεσε όπως ομολογεί το αδίκημα, ήταν καλά στην ψυχολογία του
. Μάλιστα, ο ίδιος έφερε πιστοποιητικό από τον Κορυδαλλό στον οποίο ήταν προφυλακισμένος, πως πάσχει από βαριά κατάθλιψη. Βλέποντας τα διάφορα έγγραφα που υπήρχαν στη δικογραφία, διαπίστωσα παράλληλα πως για ψυχολογικούς λόγους είχε πάρει απαλλαγή από το στρατό κριθείς ως Ι5, ενώ κατά τη σύλληψή του βρέθηκε να καλλιεργεί δενδρύλλιο χασίς στην αυλή του και κατείχε και μικροποσότητα κάνναβης σε τσιγάρα. Ζήτησα λοιπόν από το δικαστήριο να εξεταστεί ψυχιατρικά, όμως το δικαστήριο δεν το δέχτηκε και τον καταδίκασε με την εσχάτη των ποινών" κατέληξε η κα Μπιρπανάγου.

Πηγή: filodimos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ