2013-07-03 10:21:03
Φωτογραφία για Τράπεζα Κύπρου: Αυτό είναι το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου υπαλλήλων - Τι ακριβώς προβλέπει
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου, σε σημερινή του συνεδρία ενέκρινε το τελικό Πρόγραμμα Εθελουσίας Εξόδου. Το πρόγραμμα αφορά το σύνολο του προσωπικού του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, στην Κύπρο, και θα είναι σε ισχύ από τη Δευτέρα 8/7/2013 μέχρι την Παρασκευή 26/7/2013. Το πρόγραμμα αναλύει τις αποζημιώσεις που θα δοθούν στους υπαλλήλους που θα αποχωρήσουν και πώς η αποζημίωση θα συμψηφιστεί με τυχόν δάνεια των υπαλλήλων, ενώ λόγος γίνεται και για την ετήσια άδεια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ ΕΞΟΔΟΥ

Διάρκεια

Το ΠΕΕ θα είναι σε ισχύ από τη Δευτέρα, 8/7/2013 μέχρι και την Παρασκευή, 26/7/2013.

Δικαίωμα συμμετοχής

Στο ΠΕΕ έχει δικαίωμα να συμμετάσχει όλο το μόνιμο προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου και όλων των θυγατρικών εταιριών συμπεριλαμβανομένων και των υπαλλήλων της πρώην Λαϊκής Τράπεζας που μεταφέρθηκαν στην Τράπεζα Κύπρου.


Πρόνοιες του ΠΕΕ

Οι συνάδελφοι που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, σε περίπτωση έγκρισης, θα έχουν δικαίωμα στα πιο κάτω:

(α) Εφάπαξ Αποζημίωση

Καταβολή ενός εφάπαξ ποσού, ως αποζημίωση για τερματισμό εργοδότησης/απώλεια καριέρας, το οποίο υπολογίζεται ως ακολούθως:

Για κάθε 2 χρόνια υπηρεσίας, 1 μηνιαίος μισθός (μισθός Ιουνίου 2013, βασικός + τιμάριθμος) και επιπλέον 5 μηνιαίοι μισθοί (μισθός Ιουνίου 2013, βασικός + τιμάριθμος) με μέγιστο ποσό αποζημίωσης το 60% των υπολειπόμενων μισθών μέχρι την κανονική αφυπηρέτηση.

Το ποσό της αποζημίωσης που υπολογίζεται ως πιο πάνω δεν μπορεί να ξεπεράσει το ποσό των €150,000.

(β) Παροχές

Στα άτομα που αποχωρούν θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική κάλυψη και ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση θανάτου μέχρι το τέλος του 2014.

(γ) Δάνεια Προσωπικού

Τουλάχιστον το 50% του ποσού αποζημίωσης θα πρέπει να κατατεθεί έναντι των δανειακών υποχρεώσεων του συναδέλφου.

(δ) Ετήσια Άδεια - Υπόλοιπα

Το υπόλοιπο άδειας θα πρέπει να ληφθεί μέχρι την ημερομηνία αποχώρησης, εάν είναι δυνατό. Σε καμία περίπτωση δε θα πληρωθεί ετήσια άδεια που να ξεπερνά μισθό (βασικός + τιμάριθμος) ενός μηνός.

Ημερομηνία Αποχώρησης

Ως τελευταία ημερομηνία αποχώρησης καθορίζεται η 31/7/2013.

Γραμμή Υποστήριξης Συναδέλφων

Από τη Δευτέρα, 8/7/2013 και κατά τη διάρκεια του ΠΕΕ θα λειτουργεί άμεση γραμμή υποστήριξης συναδέλφων στην οποία μπορούν να αποταθούν οι συνάδελφοι για οποιεσδήποτε πληροφορίες.

offsite.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ