2012-04-06 03:35:03
Φωτογραφία για Σόιμπλε: Οι Έλληνες υποφέρουν από δικά τους λάθη
Με προκλητικό ύφος ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας εξαπέλυσε νέα βέλη κατά της Ελλάδας για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέει ότι είναι φυσικό για τους ανθρώπους που υποφέρουν να κατηγορούν άλλους για τα δικά τους λάθη.

Πιο συγκεκριμένα σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που υπάρχουν εναντίον των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απαντά ότι είναι κατανοητό ότι οι Έλληνες είναι θυμωμένοι με την Γερμανία. «Όταν έχεις χώρες ή λαούς που ζουν πάνω από τις δυνατότητες τους και τώρα πρέπει να εφαρμόσουν λίγη λιτότητα, πρέπει να κάνουν περικοπές, πρέπει να αναμορφώσουν την αγορά εργασίας... οι άνθρωποι έχουν την τάση να ρίχνουν το φταίξιμο σε άλλους. Ψάχνουν για αποδιοπομπαίους τράγους. Είναι απόλυτα φυσιολογικό» υπογράμμισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο δημοσιογράφος του CBS, Steve Kroft τον ρώτησε και για τις αφίσες διαμαρτυρίας που παρουσιάζουν τον ίδιο και την Γερμανίδα καγκελάριο με στολή των Ναζί
. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι αυτές οι εκδηλώσεις είναι μέρος της πολιτικής και σημειώνει ότι προσπαθεί απλώς να κάνει την δουλειά του. «Δεν σημαίνει ότι θέλουμε να κυριαρχήσουμε σε κανέναν. Η Γερμανία το προσπάθησε στο παρελθόν και ποτέ δεν τα κατάφερε αλλά πλέον δεν θέλει να το κάνει αυτό σήμερα» είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στην ίδια εκπομπή που θα προβληθεί από το CBS την Κυριακή φιλοξενούνται συνεντεύξεις της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και του οικονομολόγου, Γιάννη Βαρουφάκη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ