2013-07-02 19:01:48
Φωτογραφία για Eκτάκτως το μισό υπουργικό συμβούλιο στο ΥΠΟΙΚ κάλεσε ο Στουρνάρας - Προβλέπεται ολονυχτία
Εκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών στις 16:30 της Τρίτης, με τη συμμετοχή σχεδόν του μισού υπουργικού συμβουλίου συγκάλεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Στη συνάντηση παρευρίσκονται οι εκπρόσωποι των δανειστών, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα παραστεί στη σύσκεψη λόγω του ότι τα θέματα που αφορούν το δικό του χαρτοφυλάκιο, δηλαδή οι απολύσεις και το σχέδιο κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, θα συζητήθούν σε ξεχωριστή συνάντηση με την Τρόικα. Το ραντεβού είναι προγραμματισμένο για το πρωί της Τετάρτης.


Η ελληνική πλευρά και η Τρόικα επιθυμούν να κλείσουν το ταχύτερο δυνατό όλα τα ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης, ενώ χαρακτηριστική της πίεσης που ασκείται είναι η δήλωση κορυφαίου αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών λίγο πριν από την έναρξη της σύσκεψης. «Πάμε για ολονυκτία» είπε χαρακτηριστικά δίνοντας το κλίμα.

H πίεση που ασκείται από την πλευρά των δανειστών για να κλείσει η διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατό είναι ασφυκτική, ενώ μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρείται το τηλεγράφημα του Reuters που ανέφερε πως η Κομισιόν έχει δώσει διορία τριών ημερών στην Ελλάδα για να πείσει τους δανειστές της ότι θα μπορέσει να «πιάσει» τους στόχους που υπάρχουν στο πρόγραμμα διάσωσης.

Και μπορεί ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Σάιμον Ο' Κόνορ, αναφερόμενος στο δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου να είπε πως «δεν έχουμε θέσει καμία προθεσμία», ωστόσο επανέλαβε πως «το μόνο που είναι αλήθεια είναι ότι για να μπορέσει το Eurogroup να λάβει απόφαση ή να καταλήξει σε πολιτική συμφωνία την ερχόμενη Δευτέρα οι συζητήσεις στην Αθήνα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί νωρίτερα».

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Φώτσης επέστρεψε σπίτι του
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Φώτσης επέστρεψε σπίτι του
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ