2013-07-02 14:18:43
Φωτογραφία για Μ.Κανελλοπούλου: Απάντηση στον κ. Νταβλούρο για 14 συλλήψεις
Αρνούμαι να πιστέψω ότι ο κ. Νταβλούρος δεν κατανοεί τη διαφορά ανάμεσα στην υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στην υπεράσπιση βίαιων πρακτικών. Ως εκ τούτου, συμπεραίνω ότι ο κ.Νταβλούρος απλά επιλέγει να υλοποιήσει την κεντρική κυβερνητική πολιτική, της εσκεμμένης παραποίησης των απόψεων και της στάσης μας. Σύμφωνα με αυτόν, όποιος υπερασπίζεται το Σύνταγμα είναι εν δυνάμει τρομοκράτης.

Δουλειά του βουλευτή είναι να παρεμβαίνει όπου, σύμφωνα με το Σύνταγμα (και την ιδεολογία του , φυσικά), παραβιάζονται θεμελιώδεις δικαιοκρατικές αρχές. Αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί να μας το αφαιρέσει ούτε ο κ. Νταβλούρος, ούτε κανένας. Αντίθετα η περιφρούρηση περιουσιών, αυτοκινήτων και τζαμαριών, δεν είναι δουλειά του βουλευτή, και δη, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά συνιστά αυτονόητη υποχρέωση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποί της, εκμεταλλευόμενοι ορισμένες βίαιες πρακτικές,επιχειρούν να ποινικοποιήσουν κάθε είδους αντιφασιστικό αγώνα και δράση. Αντίθετα πάμπολλα φασιστικά εγκλήματα στην Αχαΐα παραμένουν ανεξερεύνητα και άρα ατιμώρητα.


Μας ικανοποιεί, βέβαια, που ο κ. Νταβλούρος, αν και καθυστερημένα, παραδέχεται, με βάση και τα στοιχεία της δικογραφίας που δημοσιεύσαμε χθές, ότι υπήρξαν ''τυφλές'' συλλήψεις και πλημμελής επιχειρησιακή ετοιμότητα από πλευράς ΕΛ.ΑΣ. Αυτό εξάλλου υποστηρίξαμε και εμείς εξαρχής.

Στη Δημοκρατία, κ. Νταβλούρο, όλοι κρίνονται. Ακόμα και οι δικαστές. Εμείς, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να χαιρετίσουμε την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ, που απογοήτευσε την κυβέρνησή σας, η οποία παράνομα δεν την εφαρμόζει. Και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, επίσης, να καταγγείλουμε αντισυνταγματικές δικαστικές αποφάσεις που παρατείνουν το όριο της προφυλάκισης πέραν των νόμιμων ορίων (Σακκάς).

Εμείς, όσο και αν σας ενοχλεί, θα επιμείνουμε ότι το παιχνίδι εντυπώσεων σε βάρος της ζωής και της ελευθερίας νέων ανθρώπων συνιστά μία ανήθικη πρακτική. Η ασφάλεια των πολιτών δεν είναι α λα καρτ. Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να αφήνουν παρκαρισμένο το αυτοκίνητό τους, ξέροντας ότι θα το ξαναβρούν στη θέση του. Έχουν, όμως, και το δικαίωμα, να περπατούν ελεύθεροι στην πόλη, με όποια εμφάνιση προτιμούν, χωρίς να κινδυνεύουν να συλληφθούν στο επόμενο στενό και να παραμένουν ολόκληρα εικοσιτετράωρα, κατηγορούμενοι με ψευδή στοιχεία στο μπουντρούμι της Ερμού.

Τέλος, εντυπωσιάζομαι από την εμμονή του κ. Νταβλούρου να μιλάει για κρυφές και φανερές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, όταν το ίδιο του το κόμμα έχει καταστήσει προνομιακές συνιστώσες, εκτός από το ΠΑΣΟΚ σε βάρος του οποίου, επί δεκαετίες, καταφερόταν, τη Χρυσή Αυγή, τον Καρατζαφέρη και κάθε φασίζον πολιτικό απολίθωμα.

Υ.Γ.: Να σημειώσω ότι ο κ. Νταβλούρος, μετά από πολύ καιρό, δεν μας στέλνει ''να απολαύσουμε το ρόφημά μας στο Καφέ της Χαράς και στους Σταύλους της Εριέττας Ζαΐμη''. Κατάλαβε επιτέλους ότι η πολιτική γίνεται με επιχειρήματα και όχι με επαγγελματικό ρατσισμό. Γιατί αν και εμείς επιλέγαμε αυτού του τύπου την αντιπαράθεση, σίγουρα θα είχαμε πολλά να πούμε. Αλλά, ευτυχώς, ανήκουμε στην συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών Ελλήνων που θεωρούν ότι καμία τίμια δουλειά δεν είναι ντροπή...
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ