2013-07-02 12:13:04
Φωτογραφία για Από τον Σεπτέμβριο κλείνει … ο δήμος Αγιάς!
του Νίκου Γουργιώτη

Με αφορμή τη θηλιά του χρέους χωρίς παραστατικά. Το αστρονομικό ποσό των 623.409,92 ευρώ διεκδικούν από τον σημερινό δήμο Αγιάς, μέσω των δικαστηρίων, ιδιώτες, οι οποίοι υποστηρίζουν – ο καθένας για λογαριασμό του – πως παρείχαν υπηρεσίες χωρίς ποτέ να πληρωθούν γι’ αυτές στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους Αγιάς, Ευρυμενών, Λακέρειας και Μελιβοίας.

Αν σ’ αυτό προστεθούν και άλλα 179.821,01 ευρώ που έχουν ήδη δεσμευτεί από λογαριασμούς του Δήμου, μιλάμε για πάνω από 800 χιλιάδες χρέη για παροχή εργασίας κατά παραγγελία με το στόμα και όχι με επίσημα χαρτιά!

Τα ποσά ανακοινώθηκαν από τον δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την τελευταία συνεδρίαση αυτού και αφορούν διεκδικούμενα χρήματα χωρίς … παραστατικά, δηλαδή χρήματα από εργασίες οι οποίες έγιναν ή υποτίθεται πως έγιναν, αλλά δεν κόπηκαν γι’ αυτές τιμολόγια!

Ο δήμαρχος κ. Γκουντάρας υπήρξε σε πολλά σημεία της συνεδρίασης ιδιαίτερα αιχμηρός, οξύς και επιθετικός για τη στάση των άλλων τριών πρώην δημάρχων ενώ αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση του δήμου τόνισε:

«Ο Δήμος δεν μπορεί, πια, να λειτουργήσει. Δεν μπορεί να λειτουργήσει γιατί υπάρχει ένα συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο που διέπει την κατάρτιση των προϋπολογισμών. Με τις καλύτερες των προϋποθέσεων, αν κάτι δεν αλλάξει, με το ζόρι θα βγει ο Αύγουστος. Από τον Σεπτέμβριο ο Δήμος Αγιάς… κλείνει!».

εφημερίδα «Ελευθερία»
onlarissa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ