2013-07-02 10:41:04
Φωτογραφία για Απορρίπτει το τελεσίγραφο του στρατού ο Μόρσι
Η προεδρία της Αιγύπτου ανακοίνωσε επίσης τα ξημερώματα ότι ο Αιγύπτιος πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα.

Στα δικά του σχέδια για εθνική συμφιλίωση επιμένει ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, απορρίπτοντας το τελεσίγραφο 48 ωρών του στρατού για την επίλυση της πολιτικής κρίσης.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος πιστεύει ότι η δήλωση του επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων να δώσει προθεσμία στους πολιτικούς για την επίτευξη συναίνεσης, αποτελεί επικίνδυνη κίνηση αφού μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του προέδρου.

Αφού τονίζεται ότι ο κ. Μόρσι δεν είχε προειδοποιηθεί από τον στρατηγό που έκανε την ανακοίνωση, η προεδρία δηλώνει ότι «ορισμένες από τις ανακοινώσεις κρύβουν υπονοούμενα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση στην περίπλοκη εθνική κατάσταση».

«Η προεδρία επιβεβαιώνει ότι κινείται προς την πορεία που είχε προσχεδιάσει για μια ολοκληρωμένη εθνική συμφιλίωση… σε απάντηση στον αιγυπτιακό λαό και ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε δηλώσεις, οι οποίες εμβαθύνουν το διχασμό μεταξύ των πολιτών», προστίθεται στην ανακοίνωση. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, από την οποία προέρχεται ο Μοχάμεντ Μόρσι, ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει το τελεσίγραφο του στρατού.


Η προεδρία της Αιγύπτου ανακοίνωσε επίσης τα ξημερώματα της Τρίτης ότι ο Αιγύπτιος πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, κατά την οποία συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα.

Σύμφωνα με δήλωση που αναρτήθηκε στο Facebook, ο κ. Μόρσι υπογράμμισε ότι η Αίγυπτος «οδεύει μπροστά», μέσω μιας ειρηνικά δημοκρατικής μετάβασης.

Μετά το τελεσίγραφο των ενόπλων δυνάμεων ο κ. Ομπάμα κάλεσε «όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση», ενώ ο ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση για διάλογο, τονίζοντας ότι η έκβαση αυτής της κρίσης θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις εξελίξεις στις χώρες της περιοχής.

Εν τω μεταξύ, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμεντ Καμέλ Αμρ, υπέβαλε, τα ξημερώματα την παραίτησή του, όπως μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο Ειδήσεων, MENA, μετά τις μαζικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με αίτημα την απομάκρυνση του προέδρου Μόρσι από την εξουσία.

Το πρακτορείο MENA δεν διευκρίνισε τις πηγές του. Τουλάχιστον πέντε ακόμα υπουργοί παραιτήθηκαν εξαιτίας των μαζικών διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή σε ολόκληρη τη χώρα.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ