2013-07-01 23:56:04
Φωτογραφία για Σωματείο Εργαζομένων στα ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου Ν. Αχαΐας: αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της «NURTIART»
"Καταγγέλλουμε την απόφαση της εργοδοσίας της αρτοβιομηχανίας «ΚΑΤΣΕΛΗΣ να βάλει «λουκέτο» στην εταιρεία «NURTIART» («ΚΑΤΣΕΛΗΣ», «ΑΛΛΑΤΙΝΗ», «ΠΛΑΖΑ») πετώντας στο δρόμο περίπου 500 εργάτες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της εταιρίας και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους.

Με αφορμή αυτό το γεγονός πέφτει για άλλη μια φορά στο κενό το επιχείρημα των βιομηχάνων και του κράτους ( ΣΕΒ, ΜΜΕ, συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες ) ότι οι εργάτες κλείνουν τα εργοστάσια επειδή αγωνίζονται. Στην περιοχή μας είχαμε πρόσφατα παραδείγματα από την συγκεκριμένη πολιτική του κεφαλαίου (κλείσιμο δερματάδικου, κλείσιμο Delica καθώς και πολλές άλλες επιχειρήσεις που έκλεισαν με απόφαση της εργοδοσίας).

Ας μας απαντήσουν. Δεν είναι η ίδια η καπιταλιστική οικονομία που ωθεί τους καπιταλιστές να επενδύουν με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα και το μεγαλύτερο κέρδος; Αυτό δεν γίνεται τώρα και με τον όμιλο Δαυίδ που παίρνει τα κεφάλαια του και τα επενδύει σε άλλους κλάδους της οικονομίας; Τεράστια ευθύνη γι' αυτή την κατάσταση έχει η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματα που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές, οι οποίες οδηγούν στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση χιλιάδες εργαζομένους.


Αλλά ξέρουμε πως οι θιασώτες αυτής της προπαγάνδας στηρίζοντας τους μεγαλοεπιχειρηματίες, θέλουν τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να δέχονται αδιαμαρτύρητα να ζουν με όλο και λιγότερα και οι εργοδότες μαζί με το κράτος να τους κλέβουν όλο και μεγαλύτερο μέρος από τον πλούτο που παράγουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους να σηκώσουν το κεφάλι ψηλά, να οργανωθούν στα σωματεία τους, παλεύοντας κάτω από τη σημαία της τάξης τους και όχι της εργοδοσίας."
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ