2013-07-01 18:24:09
Φωτογραφία για Φυγάδευε κεφάλαια σε υπεράκτιες έγκλειστος επιχειρηματίας που κατηγορείται για «συμβόλαιο θανάτoυ»
Άγνωστες πτυχές της επιχειρηματικής δραστηριότητας του 41χρονου, έγκλειστου σήμερα στον Κορυδαλλό, επιχειρηματία Λ.Λ. φέρνει στο φως της δημοσιότητας η έρευνα του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών αναφορικά με την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 43χρονου Κρητικού επιχειρηματία, στο σπίτι του στη Βούλα, τον Ιούνιο του 2012. Ο 41χρονος κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας του 43χρονου, που έγινε με παγιδευμένο με χειροβομβίδα δέμα - δώρο.

Συγκεκριμένα, προκύπτει ότι στο διάστημα από τον Ιούνιο του 2012 και μέχρι τη σύλληψή του στις 14 Δεκεμβρίου, ο 41χρονος επιχειρηματίας επικοινωνούσε τηλεφωνικά με συνεργάτες του σε Σιγκαπούρη και Ελβετία με σκοπό την ίδρυση υπεράκτιων εταιρειών και τη μεταφορά εμβασμάτων στο εξωτερικό.

Από τη δικογραφία που συνέταξε το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας προκύπτει ότι ο Λ.Λ. χρησιμοποιούσε τουλάχιστον έξι τηλεφωνικές συνδέσεις από τις οποίες καμία δεν ήταν δηλωμένη στα στοιχεία ταυτότητάς του. Τις τέσσερις από αυτές χρησιμοποιούσε για να επικοινωνεί αποκλειστικά και μόνο με τον 43χρονο κρητικό επιχειρηματία Α. Α., με τον οποίο μέχρι τον Απρίλιο του 2012 διατηρούσε φιλικές και επιχειρηματικές σχέσεις.


Με μια από τις υπόλοιπες συνδέσεις (6982-85....), ο 41χρονος Λ.Λ. είχε τακτικές επικοινωνίες τους τελευταίους μήνες πριν τη σύλληψή του με αλλοδαπούς υπηκόους Σιγκαπούρης και Ελβετίας με αντικείμενο τη μεταφορά χρημάτων και την ίδρυση offshore εταιρειών σε Ασία, Καραϊβική, Κεντρική Αμερική, κ.ά. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτεται, τα ίχνη της άγνωστης στις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές δραστηριότητας του Λ.Λ. οδηγούν σε Χονγκ Κονγκ, Μπαλί, τον Παναμά και το νησί Ανγκουίλα της Καραϊβικής.

Το σχετικό απόσπασμα της δικογραφίας αναφέρει: «Την εν λόγω σύνδεση τη χρησιμοποιούσε αποκλειστικά και μόνο για την επικοινωνία του με αλλοδαπούς υπηκόους Σιγκαπούρης και Ελβετίας, με τους οποίους συνομιλούσε για την ίδρυση υπεράκτιων εταιρειών στην Άνγκουίλα και το Χονγκ Κονγκ, για την αγορά ακινήτων, τη μεταφορά εμβασμάτων στο Μπαλί και για διάφορες συναλλαγές σε τραπεζικούς λογαριασμούς του Παναμά».

Η σχετική δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση της οικονομική απάτης στην οποία εμπλέκεται ο 41χρονος επιχειρηματίας.

Πηγή: kathimerini
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Απλά υπέροχη!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Απλά υπέροχη!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ