2013-07-01 16:51:03
Φωτογραφία για Hλεία: Τουρίστες θα έρθουν αλλά ο τζίρος χαμηλός!
Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη αυτή η τουριστική χρονιά που διανύουμε. Και αυτό γιατί παρά τις εντυπωσιακές προβλέψεις από το υπουργείο Τουρισμού για μαζική κάθοδο των τουριστών στη χώρα μας, δυστυχώς τα μηνύματα από τους ξενοδόχους και τους εκπροσώπους ενοικιαζόμενων δωματίων στην Ηλεία δεν συμβαδίζουν με αυτή την εικόνα. Αυτό που υποστηρίζουν είναι ότι «τα πολλά κεφάλια δεν σημαίνουν και αύξηση του τζίρου».

Και έχουν απόλυτα δίκιο διότι όταν πιέζεσαι σαν χώρα λόγω της οικονομικής κρίσης από τα μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία, αναγκάζεσαι να ρίξεις κατακόρυφα τις τιμές για να μπορέσεις να διατηρήσεις ανοικτά τα ξενοδοχεία. Οπότε ο τζίρος πέφτει αυτόματα και το μόνο που μένει είναι η εντύπωση του αριθμού που δεν μεταφράζεται σε ευρώ, που είναι και το αποτέλεσμα.

Μιλώντας με ξενοδόχους από τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στον νομό αλλά και από τους εκπροσώπους μικρότερων ξενοδοχείων ή ενοικιαζόμενων δωματίων διαπιστώνει κανείς τη συγκρατημένη αισιοδοξία που επικρατεί.


Αξιοπρόσεκτη είναι η θέση του εκπροσώπου ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων Ζαχάρως Θοδωρή Κωνσταντόπουλου: «Άσ'τα, αναδουλειές φέτος. Αυτά που λένε μην τα πιστεύει ο κόσμος εκτός από τα τουριστικά πακέτα που είναι για τους μεγάλους, οι υπόλοιποι υποφέρουμε…»

Παύλος Ντάκουρης, Διευθυντής Olympian Village του Ομίλου Aldemar

«Υπάρχει μια βελτίωση των αριθμών σε σχέση με τις αφίξεις, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται στον τζίρο. Οι τιμές έχουν πέσει αρκετά και η περίοδος έχει συρρικνωθεί, αυτό τα λέει όλα. Ο τουρισμός στην χώρα μας χρειάζεται ριζικές αλλαγές για να μιλάμε για πραγματική τουριστική άνθηση».

Μιχάλης Μηναδάκης, Γενικός Διευθυντής Olympia Riviera Resort του ομίλου Grecotel

«Είναι καλό το τουριστικό περιβάλλον στη χώρα μας, έχει βελτιωθεί και αυτό φαίνεται από τις αφίξεις μας. Υπάρχει αυτό το δεδομένο, αλλά διαπιστώνει κανείς ότι δεν είναι αναμενόμενη η εικόνα με τον τζίρο. Συνεχίζουμε είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε και φέτος…»

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Eδώ ο κόσμος χάνεται...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Eδώ ο κόσμος χάνεται...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ