2013-07-01 16:23:10
Φωτογραφία για O Stephan Micus αποκλειστικά στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας - Τιμές εισιτηρίων - Σημεία προπώλησης
Μια μοναδική μουσική προσωπικότητα που ανήκει στο πάνθεον της διεθνούς μουσικής σκηνής, ο Stephan Micus θα βρεθεί το Σάββατο 6 Ιουλίου και ώρα 21.30 στο ΑρχαίοΡωμαϊκό Ωδείο, κοσμώντας το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2013 και επιφυλάσσοντας στο κοινό μια ανεπανάληπτη μυσταγωγική και τελετουργική εμπειρία.

Ήδη άρχισε η προπώληση των εισιτηρίων στο Discover, το Musical και στα οπτικά Καραμούζης.

H εμφάνιση του Stephan Micus αποκτά πρόσθετη σημασία αφού θα είναι η μοναδική στην Ελλάδα για το καλοκαίρι, κάτι που ήδη έχει προκαλέσει το αυξημένο ενδιαφέρον των αθηναϊκών ΜΜΕ αλλά και την ανταπόκριση θεατών εκτός Πατρών αλλά και εκτός Ελλάδος.

Έχει χαρακτηριστεί ως «ο συνθέτης του ενστίκτου και του συναισθήματος», ως «ο ορισμός της μουσικής του κόσμου». Όροι ενδεικτικοί της μεγάλης προσφοράς και της ανεκτίμητης καλλιτεχνικής αξίας του Stephan Micus.

Ελάχιστοι άνθρωποι ταξίδεψαν στις πέντε ηπείρους όσο ο Μίκους. Γνώρισε λαούς από πολύ κοντά. «Δεν μπορείς να νιώσεις τη μουσική ενός τόπου αν δεν ζήσεις, περπατήσεις, τραφείς με τα φαγητά του» λέει και έχει δίκιο. Σπουδάζοντας δεκάδες τεχνικές και όργανα από τους ντόπιους ανά τη Γη πρακτικούς οργανοπαίκτες, έχοντας κατακτήσει το χώρο, δικαιούται να επιχειρεί το αδύνατο: ένα ταξίδι στο χρόνο με ιδιότυπο στοχασμό και ηχοποιΐα αναφερόμενη στην ελληνόφωνη, χριστιανική, βαλκανική και ανατολική αυτοκρατορία, στο υπερχιλιετές μεσαιωνικό έπος των μυρίων δοξασιών και γρίφων Η ελληνική θρησκευτική παράδοση είναι ένα γνώριμο πεδίο για τον Stephan Micus. Έχουν περάσει 20 σχεδόν χρόνια από τότε που εντυπωσιασμένος από την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος στην Χερσόνησο του Άθω αισθάνθηκε την ανάγκη να καταγράψει την εμπειρία του και τα συναισθήματά του δημιουργώντας μια ενότητα συνθέσεων υπό τον τίτλο «Άθως (Athos)».

Έκτοτε, ο Micus επισκέφθηκε το Άγιο Όρος οκτώ φορές προσδοκώντας να ανακαλύψει και να εμβαθύνει στις παραδόσεις της Ορθοδοξίας.

Η πιο πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά στην ECM (20η) έχει τον τίτλο «Panagia». Όπως σημειώνει ο ίδιος «για μένα κάθε ηχογράφηση είναι μια περιπέτεια, ένα ταξίδι στο οποίο προσκαλώ τους ακροατές να μοιραστούμε μέσα από τη σκέψη και τα συναισθήματα μου… Είναι πράγματι παράδοξο ότι ερμηνεύω κείμενα μιας γλώσσας που δεν ομιλώ, όμως ακούω τη γλώσσα στην ηχητική της διάσταση και απολαμβάνω το λόγο για τη μουσικότητά του, θαυμάζοντας παράλληλα τον πλούτο και την αξία του».

Άλλωστε παρά το γεγονός πως η μουσική του Micus έχει κοινά χαρακτηριστικά με τη βυζαντινή παράδοση όπως είναι η εσωτερικότητα και η λιτότητα των μέσων, πρόκειται για εξ’ ολοκλήρου νέες, πρωτογενείς συνθέσεις με τη χρήση οργάνων μέσω των οποίων ο καλλιτέχνης αρθρώνει έναν δικό του μουσικό λόγο.

Ο Stephan Micus είναι μελετητής του παγκόσμιου πολιτισμού μέσω της μουσικής έκφρασης. Από το 1977 ταξιδεύει και ανακαλύπτει τη μουσική των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Μοναδικός αρχιτέκτονας του ήχου του, συνθέτει και ερμηνεύει ο ίδιος με βάση τις εμπειρίες και τις νέες ιδέες που φέρνει από τα ταξίδια του.

O Stephan Micus τραγουδά και παίζει: duduk, shakuhachi, bavarian zither, kalimba, nohkan, tapes.

Tιμές εισιτηρίων: 12€ τα κανονικά και 8 € τα φοιτητικά.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ