2012-04-06 00:29:04
Φωτογραφία για Απάντηση για το Τιμές “θανάτου” για τους κτηνοτρόφους της Λέσβου
Σχόλιο του MELISSOCOSMOU

Φίλε που έγραψες το άρθρο αν δεν το κατέχεις το ρημάδι το θέμα μην το γράφεις άστο να πάει στο καλό…Κατ αρχήν, ποιο ποσοστό κέρδους έριξαν φέτος οι κρεοπώλες για να βοηθήσουν τους καταναλωτές, όταν πέρυσι αγόραζαν όπως λες 6 ευρώ το κιλό και πουλούσαν 9 ευρώ, ενώ φέτος αγοράζουν 4 ευρώ και πουλάνε 8.50 ευρώ?

Φέτος προκύπτει ότι αύξησαν κατά 50% το κέρδος τους δεν το βλέπεις;

Δεύτερον Το κόστος σφαγής ενός αρνιού είναι 2 Ευρώ το κάθε αρνί, και στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνονται το σφαγείο και η αμοιβή του εκδορέα, και όχι 5.50 Ευρώ όπως λανθασμένα έγραψες.

Τρίτον…

Διευκρινίζεις με περίσσια ζήλεια ότι ο παραγωγός από ένα αρνί βάρους 7 κιλών θα εισπράξει 31.5 Ευρώ ενώ ο Κρεοπώλης απ το ίδιο αρνί θα εισπράξει 28 ευρώ, και δικαιολογείς τα 28 Ευρώ του κρεοπώλη ότι έχει πολλά έξοδα μεταφοράς, ότι έχει υπέρογκα έξοδα σφαγής κτλ.


Δεν λες όμως ότι αυτό το αρνί έχει επίσης έξοδα εκτροφής και για τον παραγωγό, μέχρι να γίνει 2 μηνών για να φτάσει σε αυτά τα κιλά.

Δεν μιλάς για τα έξοδα μεταφοράς του παραγωγού 3 φορές τη μέρα στο κοπάδι κάθε μέρα, ουτε για τα έξοδα που κάνει ο παραγωγός για να μεταφέρει τα αρνιά στα σφαγεία για σφάξιμο.

Δε λες πόσο στοιχίζει το καλαμπόκι, ούτε πόσο θέλει να φάει το ζώο την ημέρα, και το κυριότερο δεν λες ότι στην τελική τιμή των 31.5 που εισπράττει ο παραγωγός δεν έχει ούτε 1 ευρώ κέρδος, αλλά έχει χασούρα από τα πολλά έξοδα.

Τέλος παραλείπεις ότι ο κρεοπώλης θα βγάλει αυτό το ποσό σε μερικά λεπτά της ώρας που θα χρειαστεί για να πουλήσει το αρνί αυτό και θα έχει 20 Ευρώ καθαρό κέρδος, ενώ ο παραγωγός με 2 μήνες δουλειά, μέσα στο βούρκο, στις βροχές, στα κρύα και στη μπόχα θα έχει ζημιά από αυτό το αρνί.

Για όσους βιαστούν να μιλήσουν θα πω ότι ο παραγωγός θα προσπαθήσει να κάνει απόσβεση με το γάλα που θα πουλήσει στη συνέχεια, και που και αυτό έχει πλέον πέσει πολύ η τιμή παραγωγού.

Δεν πρέπει να ακούμε και πολύ τους κρεοπώλες φίλε μου, φέρουν τεράστια ευθύνη για την εγκατάλειψη της Ελληνικής κτηνοτροφίας τα τελευταία χρόνια…
MELISSOCOSMOS Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ