2013-07-01 01:24:04
Φωτογραφία για Τιμήθηκαν στα Τρίκαλα οι Απόστρατοι της ΕΛ.ΑΣ.
Ο εορτασμός της «Ημέρας προς τιμήν των Αποστράτων» πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, με Θεία Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στα Τρίκαλα, από την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων.

Στην τελετή όπως κατέγραψε τοtrikalanews.gr , παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων Ταξίαρχος Γιώργος Σουγλιέρης, Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων του Νομού Τρικάλων, Εκπρόσωπος της ΣΜΥ, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων Δημοσθένης Μάντζαρης εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, Απόστρατοι Αστυνομικοί και το αστυνομικό προσωπικό.

Με το πέρας της τελετής, αναγνώσθηκε και η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ανάλογες εκδηλώσεις, υπήρξαν και στις υπόλοιπες πρωτεύουσες των Θεσσαλικών Νομών, ενώ στην Λάρισα, υπήρξε και δεξίωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στην Ημερήσια Διαταγή που ανέγνωσε ο Υπασπιστής του Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αν σήμερα η Ελληνική Αστυνομία στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και αποτελεί το βασικότερο ίσως παράγοντα σταθερότητας σ’ αυτή την κρίσιμη για τη χώρα και τους πολίτες χρονική συγκυρία, το οφείλει όχι μόνον στην προσπάθεια των εν ενεργεία, αλλά και στις παρακαταθήκες, το έργο και την προσφορά των παλαιών συναδέλφων
. Των παλαιών αστυνομικών. Αν σήμερα η Ελληνική Αστυνομία έχει καταξιωθεί στη συνείδηση της κοινωνίας, αν ο σύγχρονος Έλληνας αστυνομικός έχει ταυτιστεί στην αντίληψη του κάθε πολίτη με τις έννοιες της τάξης, της ομαλότητας, της προστασίας και της ασφάλειάς του, το οφείλει σε όλους εκείνους που πριν από αυτόν κατάφεραν με τον καθημερινό τους μόχθο, τη συμπεριφορά, τις θυσίες και τους αγώνες τους ενάντια στο έγκλημα να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις γι’ αυτό. Το οφείλει στους απόστρατους του Σώματος, που ακόμη και μετά την αποστρατεία τους δεν αποκόπτονται, δεν απομακρύνονται, δεν αποστασιοποιούνται από την αστυνομική πραγματικότητα Είναι αυτονόητο ότι σε αυτήν την προσπάθεια που καταβάλλεται σε αυτόν τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας για την διατήρηση και διασφάλιση συνθηκών ομαλότητας, ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής δεν περισσεύει κανείς. Σε αυτήν την εθνική προσπάθεια, σε αυτόν τον εθνικό αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο ρόλος μας ως εν ενεργεία αστυνομικοί αλλά και ως πρώην, ως συνταξιούχοι αστυνομικοί, είναι σημαντικός. Γιατί είτε εν ενεργεία, είτε εν αποστρατεία, ο αστυνομικός έχει αποδείξει πως παραμένει πάντοτε, εφ’ όρου ζωής, ενεργό και πολύτιμο μέλος μιας ευρύτερης συμπαγούς, δραστήριας και αποτελεσματικής οικογένειας. Της ένστολης οικογένειας που συνδυάζοντας ιδανικά τον επαγγελματισμό, τη φιλοπατρία, το ζήλο, την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία των εν ενεργεία νεότερων και την πείρα, τη γνώση, την ωριμότητα και την αειθαλή διάθεση για προσφορά των εν αποστρατεία μελών της, καταφέρνει να παράγει διαρκώς το πολύπλευρο, σημαντικό και υπό τις παρούσες συνθήκες πολύτιμο εθνικό και κοινωνικό της έργο».
trikalanews.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ