2013-06-30 16:23:59
Φωτογραφία για Μιχ.Χρυσοχοϊδης: Πρέπει να δημιουργήσουμε πολλές χιλιάδες θέσεις εργασίας και να ενισχύσουμε τα εισοδήματα των εργαζομένων
Μπορεί η εμπειρία να αποτελεί «διαβατήριο» για μια καλή αρχή, αλλά στην παρούσα φάση της τιτάνιας μάχης για την έξοδο από την κρίση απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες και ικανότητες από τους πολιτικούς που διεκδικούν αποτελέσματα, βάζοντας μετρήσιμους στόχους όντας στην ηγεσία κορυφαίων υπουργείων. Με αυτές τις σκέψεις, εν είδει «αυτοπροστασίας» από πιθανές «παγίδες», προσήλθε μετά την τελετή ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που είχε διαφωνήσει ανοιχτά έναν χρόνο πριν με την απόφαση του Ευ. Βενιζέλου να μην προτείνει πολιτικά πρόσωπα στην τρικομματική κυβέρνηση, θεωρεί ότι ήρθε η ώρα να «αποδώσουμε ως υπουργείο στους πολίτες ένα μέρος του «success story», με παρεμβάσεις που θα δημιουργήσουν πολλές χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και ενίσχυση των εισοδημάτων που μειώθηκαν λόγω της κρίσης».


Το επιτελείο του και οι εργαζόμενοι στο υπουργείο (σ.σ. θέλει να βασιστεί και να αξιοποιήσει όλους τους δημοσίους υπαλλήλους) έμαθαν από το πρώτο λεπτό τις προτεραιότητες της νέας πολιτικής ηγεσίας. Η πρώτη προτεραιότητα -ξεκαθάρισε ο κ. Χρυσοχοΐδης- είναι «να ξαναζωντανέψουμε μεγάλα έργα που είχαν σταματήσει εξαιτίας του προβλήματος χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από τις τράπεζες και να συνεχίσουμε έργα που δεν είχαν την απόδοση που έπρεπε με τη σταδιακή άρση όλων των δυσκολιών».

Η εκτίμησή του είναι ότι μέσα στους επόμενους μήνες είναι δυνατόν να υπάρξουν εργοτάξια παντού, δηλαδή να έχουν ξεκινήσει τα μεγάλα συγκοινωνιακά έργα δίνοντας εργασία σε χιλιάδες ανέργους και την «ανάσα» στις περιφερειακές, στις μικρότερες τοπικές οικονομίες για να αντέξουν.

Ο δεύτερος στόχος του αφορά στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και του «μεταφορικού έργου» (π.χ. ΤΡΑΙΝΟΣΕ), στη διαμόρφωση των όρων ενός «ελκυστικού» σιδηροδρόμου (π.χ. από και προς τα λιμάνια), με βάση την ολοκλήρωση ενός Ρυθμιστικού Πλαισίου, που θα επιτρέπει με κανόνες στους ιδιώτες να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς. Κανόνες όμως προβλέπει και για την ανταγωνιστικότητα στον Τομέα των Επικοινωνιών και των Τηλεπικοινωνιών, την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών (τραμ, μετρό κ.ά.), ώστε να γίνει πιο εύκολη η καθημερινότητα των πολιτών και των τουριστών.

Πρόκειται για τους τρεις φιλόδοξους στόχους στο «γήπεδο» της ανάπτυξης και της πραγματικής οικονομίας, που σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών θα υποβοηθηθούν από τις θετικές αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα, στην πηγή χρηματοδότησης.

ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ
[email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ