2013-06-30 13:20:04
Φωτογραφία για Οι παραλίες της Κύπρου γίνονται προσβάσιμες
Προσβάσιμες για άτομα με αναπηρίες και κυρίως για άτομα σε τροχοκάθισμα άρχισαν να γίνονται οι παραλίες της Κύπρου και αυτό χάρη της χορηγίας που έχει λάβει μετά τις απαραίτητες εγκρίσεις η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου για την υλοποίηση του έργου «ΕΡΜΗΣ» το οποίο περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδα - Κύπρος 2007-2013.

Το ένα κομμάτι του έργου αφορά την εγκατάσταση τεσσάρων συστημάτων πρόσβασης στη θάλασσα. Την Πέμπτη έγινε η εγκατάσταση ενός μηχανισμού στον Πρωταρά στην παραλία Yianna Marie και χθες Παρασκευή στην Πάφο στην παραλία ΣΟΔΑΠ. Τα υπόλοιπα δύο συστήματα θα εγκατασταθούν του χρόνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΠΑΚ, «η εγκατάσταση αυτών των συστημάτων είναι μια σημαντική εξέλιξη για την εξυπηρέτηση ατόμων με βαριές κινητικές αναπηρίες αφού με τη χρήση τους μπορούν εύκολα και με ασφάλεια να μπουν και να βγουν από τη θάλασσα».

Το σύστημα είναι αυτόνομο και λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια. Ένα τέτοιο σύστημα είχε εγκατασταθεί και στον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς πριν από μερικά χρόνια.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ