2013-06-30 08:13:03
Φωτογραφία για «Αυτό το μήνυμα θα καταστραφεί σε δευτερόλεπτα»
Δεν πρόκειται για τους παράτολμους πράκτορες της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Επικίνδυνες Αποστολές» αλλά για τους χρήστες του Snapchat, μιας πρωτότυπης εφαρμογής που κάνει θραύση στα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα το τελευταίο διάστημα, ως ένας εναλλακτικός τρόπος διαμοιρασμού φωτογραφιών και βίντεο.

Στην πραγματικότητα, η πρωτοποριακή εφαρμογή του 22χρονου Σπίγκελ και του 24χρονου Μέρφι δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να στείλουν αρχεία στους φίλους τους, τα οποία θα αυτοδιαγραφούν στην περίπτωση που ο παραλήπτης δεν προλάβει να τα δει, εντός του χρονικού πλαισίου που έχει ορίσει ο αποστολέας.

Με αυτό τον τρόπο, η εφήμερη διάρκεια του οπτικοακουστικού υλικού διασφαλίζει την ιδιωτικότητα των χρηστών, καθώς με τη διαγραφή των αρχείων, εξαφανίζεται και κάθε πιθανό ίχνος προσωπικών δεδομένων από τους διακομιστές της υπηρεσίας.

Σήμερα, υπολογίζεται ότι με το Snapchat αποστέλλονται καθημερινά περισσότερες από 200 εκατομμύρια φωτογραφίες παγκοσμίως, γεγονός που έχει εκτοξεύσει την αξία της εφαρμογής –που κυκλοφόρησε το 2011– στα 614 εκατομμύρια ευρώ.

Η ιδέα για την ανάπτυξη της εφαρμογής προέκυψε όταν οι δημιουργοί της διάβασαν στον Τύπο για σκάνδαλο «sexting» μεταξύ πολιτικών στις ΗΠΑ. Τότε σκέφθηκαν –στο πλαίσιο εργασίας στο πανεπιστήμιο– ότι οι αξιωματούχοι που αντήλλαξαν φωτογραφίες και μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου θα μπορούσαν να αποφύγουν τον διασυρμό, εάν υπήρχε μία υπηρεσία όπως αυτή του Snapchat. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ