2013-06-30 06:36:07
Φωτογραφία για Πάτρα: Πεδίο μάχης Αγίου Nικολάου και πλατεία Όλγας - Χημικά, πετροπόλεμος και μολότοφ μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών - Δείτε φωτο-video
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το απόγευμα του Σαββάτου το κέντρο της Πάτρας, με αφορμή εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο ξενοδοχείο Αστήρ της Πάτρας με ομιλητή τον βουλευτή του κόμματος Μιχάλη Αρβανίτη.

Το χρονικό των επεισοδίων

20:28 Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Πάτρας. Κανονικά ξεκίνησε η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο ξενοδοχείο Αστήρ της Πάτρας με ομιλητή τον βουλευτή του κόμματος Μιχάλη Αρβανίτη, η οποία και αποτέλεσε την αφορμή για τη σύγκρουση.

Οι οδοί Αγίου Ανδρέου καθώς και αυτές πέριξ της πλατείας Όλγας έχουν δοθεί στην κυκλοφορία, αλλά η πλατεία και το πάνω μέρος της Αγίου Νικολάου, θυμίζουν πεδίο μάχης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προσαχθεί στην αστυνομία 25 άτομα, που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια.

Δείτε φωτο και βίντεο του thebest:

20:07 Σε θάλαμο αερίων έχει μετατραπεί εδώ και λίγη ώρα το κέντρο της Πάτρας, αφού οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν χημικά για να απωθήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι απάντησαν με πέτρες και μολότωφ.


Η ατμόσφαιρα στο κέντρο είναι αποπνικτική, αφού οι άνεμοι που φυσούν έχουν σκορπίσει τα αέρια από τα δακρυγόνα σε πολλά σημεία, με τους πολίτες να τρέχουν για να αποφύγουν την εισπνοή χημικών.

Σύμφωνα με αυτόπτες, οι αναρχικοί έβαλαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων στη συμβολή της Ρήγα Φεραίου και Αράτου. Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην Αγίου Ανδρέου, αλλά και στη Ρήγα Φεραίου.

Αυτή την ώρα επικρατεί σχετική ηρεμία. Ολοκληρώθηκε σε αυτή τη φάση η επέμβαση της Αστυνομίας και οι διαδηλωτές βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην πλατεία Όλγας.

19:37 Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα έξω από το ξενοδοχείο «Αστήρ» της Πάτρας. Ομάδα αντιεξουσιαστών με κράνη και ρόπαλα – σημαίες, έχουν «καταλάβει» τις δυο εισόδους του ξενοδοχείου, τόσο από την οδό Αγίου Ανδρέου, όσο και από την Όθωνος – Αμαλίας.

Αιτία της παρέμβασης είναι η εκδήλωση που έχει προγραμματίσει στο χώρο του ξενοδοχείου για τις 8 το απόγευμα η Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με αυτόπτες που μίλησαν στο thebest.gr, οι αντιεξουσιαστές φωνάζουν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής.

Πριν από λίγο δυνάμεις της Αστυνομίας παρουσιάστηκαν στο σημείο, απωθώντας τους αναρχικούς με τη χρήση χημικών. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.
xespao
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ