2012-04-05 23:09:07
Φωτογραφία για ΚΑΣΑΝΟ: Φοβήθηκα ότι θα πεθάνω
"Φοβήθηκα ότι θα πεθάνω και όταν μου πέρασε αυτός ο φόβος, σκέφτηκα ότι θα σταματήσω το ποδόσφαιρο" δήλωσε χαρακτηριστικά ο 29χρονος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεοπτική εκπομπή "Studio Sport" (και η οποία δεν έχει προβληθεί ακόμα τηλεοπτικά), για να προσθέσει:

"Τώρα όμως είμαι έτοιμος να παίξω, ίσως ακόμα και το Σάββατο που θα αντιμετωπίσουμε τη Φιορεντίνα".

Αποσπάσματα από την τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε ο Αντόνιο Κασάνο:

Για τις δραματικές στιγμές που έζησε: "Πρέπει να πω την αλήθεια, λίγο φόβο τον είχα, ειδικά για τα δικά μου πρόσωπα, μερικές ημέρες πριν την εγχείριση. Για περίπου 36 ώρες δεν καταλάβαινα τίποτα, κουραζόμουν ακόμα και να μιλήσω, δεν θυμόμουν τι μου είχε συμβεί, όμως το σημαντικό, τώρα, είναι πως όλα ανήκουν στο παρελθόν.

Από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Μπαρτσελόνα, από τον Μουρίνιο και τον Ντελνέρι ως τον Ινιέστα, όλος ο κόσμος επικοινώνησε μαζί μου. Κατάλαβα πόσος κόσμος με αγαπάει, πρώτα ως άνθρωπο και μετά ως ποδοσφαιριστή.


Περιμένω χειροκροτήματα από όσους με υποστηρίζουν, αυτός που με σφυρίζει σημαίνει ότι με φοβάται, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Μπορούν να σφυρίζουν, αλλά με ευχαριστεί που όλοι οι οπαδοί κατάλαβαν το πρόβλημα που είχα και για αυτό τους ευχαριστώ".

Για την ανυπομονησία του να επιστρέψει στο γήπεδο: "Εάν είμαι περίεργος να ξαναδώ πως είναι τα πόδια μου; Αυτά είναι πάντα καλά, η φυσική κατάσταση είναι αυτή που θα πρέπει να δούμε πως πάει, εάν έχω πάρει κιλά. Εάν γυρίσω και είμαι καλά όλα OK, εάν αντιληφθώ ότι δεν είμαι πια καλά θα τους ευχαριστήσω όλους και θα πάω σπίτι. Θέλω ο κόσμος να θυμάται τον καλό Κασάνο, δεν θέλω να με συμπονούν".

Για τον γιατρό Ταβάνα: "Εάν όλο αυτό είχε συμβεί σε μία άλλη ομάδα δεν ξέρω αν θα με είχαν φροντίσει όπως το έκαναν οι ειδικοί της Μίλαν. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Μπερλουσκόνι, τη Μπάρμπαρα και τον Γκαλιάνι, οι οποίοι στάθηκαν πολύ κοντά μου στην πιο σκοτεινή περίοδο της ζωής μου. Και κυρίως θέλω να ευχαριστήσω αυτόν που μου έσωσε τη ζωή, τον γιατρό Ταβάνα. Εάν δεν ήταν αυτός δεν ξέρω εάν θα ήμουν σε αυτό τον κόσμο αυτή την ώρα".

Για τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Ιταλίας, Τσέζαρε Πραντέλι: "Το πιο σημαντικό για μένα ήταν να επιστρέψω στη ζωή, όμως μία μεγάλη ώθηση για να ξαναμπώ στα γήπεδα μου την έδωσε ο Τσέζαρε Πραντέλι. Ήταν καθοριστικός για την επάνοδό μου. Έλεγε πάντα σε όλους και κυρίως σε εμένα ότι θα με περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή".

Για την πρόσφατη μάχη στο Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ της Μίλαν και της Μπαρτσελόνα: "Είναι δύσκολο να αντιμετωπίζεις τη Μπαρτσελόνα. Μπορείς να είσαι ο Κριστιανο Ρονάλντο, ο Ρούνεϊ, ο Κασάνο ή ο Ιμπραχίμοβιτς αλλά εάν ο Μέσι είναι καλά τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Ο Μουρίνιο λέει ότι είναι δύσκολο να τους νικήσεις στο γήπεδό τους; Είναι δύσκολο να τους νικήσεις επειδή είναι πιο δυνατοί από τους άλλους. Οι πολεμικές αποτελούν μέρος ενός θέαματος που κάποια άτομα θέλουν να δίνουν. Η Μπαρτσελόνα είναι ανίκητη: μόνο εάν ηφαίστειο εκραγεί και αναγκαστούν να ταξιδέψουν 40 ώρες με πούλμαν μπορείς να τους νικήσεις".

Για τη φετινή μάχη του σκουντέτο μεταξύ Μίλαν και Γιουβέντους: "Το πρωτάθλημα θα το πάρει η Μίλαν. Αυτοί λένε ότι θα φτύσουν αίμα αλλά εάν πάρουν όλα τα παιχνίδια τους και εμείς όλα τα δικά μας, εμείς θα είμαστε νικητές".

Για το πρόσφατο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια: "Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αυτό που λέγεται, όμως πιστεύω ότι αν κάποιος στήνει αγώνες, αυτό το άτομο δεν έχει ηθική και αξιοπρέπεια. Θα πρέπει να μείνει εκτός ποδοσφαίρου, ούτε καν να προπονεί παιδιά. Έξω".

Να σημειωθεί ότι ο "Φανταντόνιο" έμεινε για περίπου πέντε μήνες εκτός γηπέδων μετά την εγχείριση στην καρδιά που υποβλήθηκε, ενώ από την Τετάρτη και μετά ξεκίνησε προπονησεις (με την ομάδα Νέων της Μίλαν) και είναι πλέον κανονικά στη διάθεση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αλλά και του Τσέζαρε Πραντέλι ενόψει Euro 2012. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ