2013-06-28 21:32:12
Φωτογραφία για F1 GP Μ. Βρετανίας - FP2: Ο Rosberg και η Red Bull
Με τις καιρικές συνθήκες να είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με το FP1 και τις ομάδες εξαιρετικά δραστήριες στο Silverstone, ο Nico Rosberg βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών με τις δύο Red Bull του Mark Webber και Sebastian Vettel να ακολουθούν.

Ο Γερμανός πιλότος της Mecedes κατάφερε να σταματήσει το χρονόμετρο στο 1:32.248 και στο «στεγνό» FP2 για το Grand Prix Μ. Βρετανίας βρέθηκε μπροστά από τον Αυστραλό της Red Bull (1:32.547). Παρότι στο δεύτερο ημίωρο της διαδικασία στην κορυφή βρέθηκε και ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής Vettel (1:32.680), τελικά έμεινε στην 3η θέση μετά το τέλος της περιόδου.

Η βροχή λοιπόν στο Silverstone σταμάτησε, οι ελεύθερες δοκιμές του GP2 που προηγήθηκαν στέγνωσαν τη διαδρομή και οι ομάδες της Formula 1 μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τα προγράμματα τους στο FP2. Οι πιλότοι ξεκίνησαν στη βρετανική πίστα με τα ενδιάμεσα ελαστικά της, αλλά αφού διαπίστωσαν ότι είναι στεγνή πέρασαν πολύ γρήγορα στα slick. Όλοι «φόρεσαν» την τροποποιημένη σκληρή γόμα που είχε φέρει για δοκιμές η Pirelli και παρότι δεν θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια του πρωταθλήματος, όλοι έσπευσαν να συλλέξουν δεδομένα γι' αυτήν.


Στο πρώτο ημίωρο παρότι ο Webber ήταν στην κορυφή της κατάταξης την παράσταση έκλεψε ο Felipe Massa που έχασε τον έλεγχο του πίσω μέρους της Ferrari F138 και έπεσε με δύναμη πάνω στις μπαριέρες. Ο Βραζιλιάνος κατέστρεψε το εμπρός μέρος του μονοθεσίου του και φυσικά ο χρόνος του στο τέλος της κατάταξης με τα ενδιάμεσα ελαστικά δεν είναι ενδεικτικός για οτιδήποτε. Οι μηχανικοί της Ferrari πάντως θα δουλέψουν... υπερωρίες για να διορθώσουν το μονοθέσιό του για το υπόλοιπο του 3ημέρου.

Στο δεύτερο ημίωρο οι πιλότοι πέρασαν από την τροποποιημένη στην κανονική γόμα της Pirelli και στις δοκιμές για τις αεροδυναμικές αναβαθμίσεις που υπάρχουν στα μονοθέσια στο Silverstone. Στα τελευταία λεπτά του δεύτερου ημιώρου ο Romain Grosjean με Lotus και o Sebastian Vettel πέρασαν στη μεσαία γόμα της Pirelli και η «μάχη» άρχισε να ζεσταίνεται... Με τα λευκά P Zero ο Γερμανός πήρε τα ηνία έχοντας πίσω του τον Grosjean. Στη συνέχεια περισσότεροι πιλότοι «φόρεσαν» τη μεσαία γόμα και ο Rosberg έφερε την W04 στην πρώτη θέση εκθρονίζοντας τον Vettel από εκεί. Ο Vettel όμως τελικά έχασε άλλη μια θέση καθώς ο teammate του, Webber κινήθηκε ταχύτερα και πέρασε αυτός στη δεύτερη θέση.

πό τα μισά της περιόδου και ύστερα όλοι επικεντρώθηκαν στην αξιολόγηση των ελαστικών της Pirelli αλλά και στη συλλογή δεδομένων για το υπόλοιπο του 3ημέρου. Οι επιλογές των ελαστικών για το τελευταίο ημίωρο ήταν μικτές με άλλους να κάνουν προσομοίωση αγώνα με τα σκληρά ελαστικά και άλλους με τα μεσαία. Με τα σκληρά ελαστικά πρέπει σημείωσε και το χρόνο του ο Kimi Raikkonen με τη Lotus και αυτός ήταν ο λόγος που βρέθηκε στη 13 θέση και αρκετά πίσω από τους πρωτοπόρους με 1:34.120. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Paul Di Resta με Force India (1:32.832), ο Lewis Hamilton με Mercedes (1:32.911), ο Daniel Ricciardo με Toro Rosso (1:33.171), o Jean Eric Vergne επίσης με Toro Rosso (1:33.290), ο Adrian Sutil με Force India (1:33.313), ο Romain Grosjean (1:33.322) και ο Fernando Alonso με Ferrari (1:33.494).

By: Βασίλης Τριάντης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ