2013-06-28 16:45:07
Φωτογραφία για Ραγδαία αύξηση των εγκαταλελειμμένων αυτοκίνητων στις Σέρρες
Ολοένα και περισσότερα αυτοκίνητα εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους που αδυνατούν να ανταποκριθούν στο οικονομικό κόστος της συντήρησής τους.

Στην πλειονότητά τους τα οχήματα τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί μέχρις πρότινος εντοπίζονταν στις συνοικίες μεγάλων αστικών κέντρων όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη αλλά δυστυχώς από το 2010 και έπειτα το φαινόμενο έχει επεκταθεί σε όλη την επικράτεια αναγκάζοντας την πολιτεία να λάβει μέτρα σε συνεργασία με του Δήμους.

Το ζήτημα είναι πολυδιάστατο και δεν άπτεται μόνο αισθητικού ενδιαφέροντος, καθώς η έννοια της θέσης στάθμευσης είναι μείζονος σημασία για τον πολίτη. Ωστόσο, η κρισιμότητα της κατάστασης που θα έπρεπε να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη τόσο από τους ιδιοκτήτες των «αφημένων στην τύχη τους Ι.Χ., όσο και από τις αρμόδιες υπηρεσίες που αναλαμβάνουν την απόσυρση των εν λόγω οχημάτων, άπτεται στην επικινδυνότητα που ενέχουν για τη δημόσια υγεία.


Τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα αποτελούν εστίες μόλυνσης λόγω της συσσώρευσης απορριμμάτων από την ακινησία και σημαντική πηγή δημιουργίας αποβλήτων με σοβαρές ρυπαντικές επιπτώσεις (σκουριές, λάδια, υγρά φρένων). Συχνά δε, αποτελούν την αιτία για την πρόκληση ατυχημάτων για διερχόμενους πεζούς και οδηγού, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ένα εγκαταλελειμμένο όχημα εμποδίζει τη διέλευση ανθρώπων με αναπηρία ή ακόμη και την προσπέλαση πυροσβεστικών οχημάτων και απορριμματοφόρων.

Όπως είναι φυσικό το φαινόμενο έχει χτυπήσει και τις Σέρρες όπου ακόμα και στο Κέντρο σύμφωνα με καταγγελίες τα οχήματα που έχουν παρατηθεί από τους ιδιοκτήτες τους έχουν αυξηθεί ζητώντας από τον Δήμο Σερρών να παρέμβει.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας του Πολίτη κ. Βασίλη Καλαϊτζίδη: «Οι πολίτες που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα στο συγκεκριμένο θέμα μπορούν να απευθύνονται στην Αστυνομία η οποία θα επέμβει αμέσως και θα αναρτήσει στο καπό του αυτοκινήτου αυτοκόλλητο το οποίο θα ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη να μετακινήσει το όχημα εντός 40-45 ημερών. Βέβαια αρκετοί πράγματι μετακινούν το όχημα αλλά το παρατούν σε κάποια άλλη γειτονιά. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ο Δήμος και η Αστυνομία απευθύνονται σε συνεργείο με γερανό το οποίο και θα μεταφέρει το όχημα σε μάντρα βαρέων οχημάτων όπου θα παραμείνει 10-15 μέρες διαφορετικά θα ακολουθήσει τον δρόμο προς το εργοστάσιο ανακύκλωσης. Συνολικά μέχρι σήμερα έχουμε αποσύρει από τους δρόμους περισσότερα από 70 αυτοκίνητα».
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ