2013-06-28 12:05:04
Φωτογραφία για Πρόστιμα 40 εκατ. ευρώ σε 315 offshore
Πρόστιμα ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ «μοιράστηκαν» σε 315 υπεράκτιες εταιρίες, που διαθέτουν ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που μεταβίβασε στην Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης ύστερα από επίκαιρες ερωτήσεις για τις δράσεις αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Παράλληλα δόθηκαν 102 εντολές ελέγχου για εξωχώριες εταιρείες με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους.

Όπως δήλωσε ο κ. Μαυραγάνης., οι έλεγχοι στις offshore βρίσκονται σε εξέλιξη και ήδη έχουν κληθεί εκπρόσωποι και εμπλεκόμενα πρόσωπα, προκειμένου να προσκομίσουν στοιχεία για να γίνει η ταυτοποίηση και να εντοπίζεται ο πραγματικός δικαιούχος.

Για τον έλεγχο των εμβασμάτων της τριετίας 2009 -2011 ο κ. Μαρυαγάνης τόνισε πως το πρώτο μέρος που περιλάμβανε τη διαχείριση των προσκλήσεων που είχαν αποσταλεί για οικειοθελή συμμόρφωση ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο και στο δεύτερο μέρος έγινε αξιολόγηση των υποθέσεων βάσει κανόνων κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου, προκειμένου να ελεγχθούν αρχικά οι υποθέσεις πολύ μεγάλου ή μεγάλου ρίσκου.

sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ