2013-06-28 10:43:22
Φωτογραφία για Πάτρα: H Aθηναϊκή Ζυθοποϊα καλοβλέπει το λιμάνι ως πύλη των εξαγωγών της
Ως εξαγωγική βάση επιθυμεί να δει το λιμάνι της Πάτρας η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η οποία κλείνοντας 50 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα και καθώς διαθέτει το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής στην περιοχή της Πάτρας, εμφανίζεται διατεθειμένη να συνεχίσει να επενδύει στην περιοχή, ελπίζοντας πως σύντομα θα γίνει πράξη και το... όνειρο ετών, ώστε το λιμάνι της Πάτρας να καταφέρει να γίνει το σημείο εξόδου των προϊόντων της προς την Ευρώπη, την Αφρική και την Μέση Ανατολή.

Αυτά μεταξύ άλλων επεσήμαναν τα επιτελικά στελέχη της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας που με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Ζωούλλη Μηνά, βρέθηκαν την Πέμπτη στην Πάτρα, προκειμένου να παραστούν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο εργοστάσιο της Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών, ενώ νωρίτερα, το μεσημέρι, παραχώρησαν γέυμα Τύπου στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης της περιοχής.

Εκτός του κ. Μηνά, στην Πάτρα βρέθηκαν επίσης, ο κ. Μηνάς Μαυρικάκης (Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων), η κ. Έλλη Παναγιωτοπούλου (Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων), κ.α.


Παρουσιάζοντας το οικονομικό προφίλ της εταιρίας, ο κ. Μηνάς ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής στοιχεία:

- Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία παράγει και εμπορεύεται αυτή τη στιγμή 24 προϊόντα, μεταξύ των οποίων, τις μπύρες Amstel, Heineken, ΑΛΦΑ, Fischer, Buckler, το μεταλλικό νερό ΙΟΛΗ, κ.α.

- Διπλασίασε τους Έλληνες παραγωγούς με τους οποίου συνεργάζεται για την παραγωγή της μπίρας Amstel, ΑΛΦΑ και ΒΙΟΣ 5, οι οποίοι για το 2013 ανέρχονται σε 2.100.

- Στοχεύει, έως το 2014, να καλύψει στο 100% τις ανάγκες της παραγωγής της από ελληνικό κριθάρι. Σήμερα, χρησιμοποιεί 40.000 τόνους ελληνικού κριθαριού και χρειάζονται άλλοι 20.000 τόνοι για να συμβεί αυτό.

- Διατηρεί 4 εργοστάσια παραγωγής (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λαμία).

- Διαθέτει 2 βυνοποιεία (Θεσσαλονίκη & Πάτρα), στα οποία μετατρέπει το κριθάρι σε βύνη.

- Απασχολεί 1.000 εργαζόμενους και συνεργάζεται με 4.350 Έλληνες προμηθευτές

- Το άμεσο και έμμεσο «αποτύπωμά» της στην εθνική οικονομία, δείχνει πως η λειτουργία της εταιρίας προσφέρει 510 εκ. ευρώ σε φόρους, 170 εκ. ευρώ σε εισοδήματα νοικοκυριών, 28.000 θέσεις εργασίας. Και εν τέλει, στο 1 δις υπολογίζεται η προστιθέμενη αξία που δίνει στην οικονομία της χώρας!

- Στα 500 εκ. ευρώ ανέρχονται οι επενδύσεις των τελευταίων 15 ετών, ενώ μόνο φέτος θα επενδυθούν 20 εκ. ευρώ και 50 εκ. ευρώ έως το 2015.

Ακόμα, ο κ. Μηνά και οι συνεργάτες του αναφέρθηκαν στην κοινωνική ευθύνη της επιχείρησης, η οποία έχει διαθέσει πάνω από 480.000 ευρώ σε κοινωφελείς σκοπούς την τριετία 2010-2012, ενώ συνεργάζεται με 5 ΜΚΟ και διαθέτει 180 δικούς της εθελοντές.

Σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος , το 99% των στερεών αποβλήτων ανακυκλώνεται και έχει ξεκινήσει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας και νερού, ενώ το 100% των ψυγείων της είναι «πράσινα».

Εντυπωσιακά είναι όμως και τα στοιχεία που συνοδεύουν τις σχέσεις της εταιρείας με τους εργαζόμενούς της. Βραβεύτηκε και φέτος ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρίες με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον στην Ελλάδα, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ παράλληλα, διατηρεί άριστες σχέσεις με τα σωματεία των εργαζομένων και μέχρι σήμερα, παρά την ύφεση, δεν έχει προχωρήσει σε καμία απόλυση! Αντίθετα, όπως τόνισε ο κ. Μηνά, δημιούργησε και 53 νέες θέσεις εργασίας μέσα στο 2012 Τέλος, σε ό,τι αφορά την Πάτρα, εκτός του λιμανιού, τα στελέχη της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας ανέφεραν πως συνεχίζουν τις επενδύσεις και τον εκσυγχρονισμό των μονάδων στην ΒΙΠΕ, ενώ στην περιοχή δημιουργήθηκε και ένας πειραματικός αγρός κριθαριού για την δοκιμή μίας νέας ποικιλίας. Τέλος, στους άμεσους στόχους είναι η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για άνεργους.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ