2013-06-28 09:53:02
Φωτογραφία για Πάτρα: Tο δράμα της οικογένειας συνεχίζεται - Σε απεργία πείνας ξανά μαζί με την κόρη του ο τραγικός πατέρας
Συνεχίζεται ο Γολγοθάς για την οικογένεια του Πατρινού βιοπαλαιστή Νίκου Πουλκουρτζή και την κόρη τους Μαρία, η οποία κτυπημένη από μια σπάνια ασθένεια βρίσκεται καθηλωμένη εδώ και χρόνια στο κρεβάτι του πόνου, Παρά την προ μηνός απεργία πείνας του πατέρα έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας και το δημόσιο αίτημα του για χορήγηση ένεσης ευθανασίας στην κόρη του, προκειμένου το Κράτος να… γλυτώσει τα έξοδα νοσηλείας της, λύση στο πρόβλημα ακόμα δεν έχει δοθεί!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Κόσμος", την ίδια ώρα, το υδροκέφαλο τέρας της γραφειοκρατίας αποδεικνύεται πραγματικά εφτάψυχο ακόμα και για τον ίδιο τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο. Και αυτό διότι, παρά την ρητή εντολή του προς το ΙΚΑ Πάτρας, για την χορήγηση αναλώσιμου υλικού για την ασφαλισμένη Μαρία Πουλκουρτζή, αυτή δεν εφαρμόζεται από το τοπικό παράρτημα του Ιδρύματος!

Η απόφαση – ντοκουμέντο


Σήμερα ο «Κ» φέρνει στη δημοσιότητα το σχετικό ντοκουμέντο, που αποδεικνύει το απόλυτο αλαλούμ που επικρατεί στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Πρόκειται για την επίσημη απόφαση του ίδιου του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, που έχει σταλεί από την Αθήνα και με ημερομηνία 3 Ιουνίου στα γραφεία του ΙΚΑ Πάτρας, στην οδό Γιαννιτσών 3.

Σύμφωνα με αυτή, ο κ. Παπαγεωργόπουλος δίνει ρητή εντολή στη διεύθυνση του εδώ παραρτήματος του ΙΚΑ, να χορηγήσει το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό για τη νοσηλεία της Μαρίας Πουλκουρτζή, που δε χορηγείται σύμφωνα με τον ΕΚΠΥΥ μέσω παροχών και λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση - εντολή του διοικητή του ΕΟΠΠΥ, «θα πρέπει να χορηγήσετε στην ασφαλισμένη το απαιτούμενο υλικό από τα είδη που έχετε στη διαχείριση της Μονάδας σας και προορίζονται για τις ανάγκες λειτουργίας του τμήματος ενεσοθεραπείας».

Αν και η απόφαση όπως μπορείτε να δείτε στο έγγραφο-ντοκουμέντο που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα μας, έχει ημερομηνία έκδοσης 3 Ιουνίου 2013, εν τούτοις έως σήμερα δεν έχει εκτελεστεί από το ΙΚΑ Πάτρας, λόγω γραφειοκρατικών προσκομμάτων!

Σε απεργία πείνας, πατέρας και κόρη

Ήδη ο τραγικός πατέρας Νίκος Πουλκουρτζής, αντιμετωπίζοντας το δραματικό αδιέξοδο, διαμηνύει ότι την προσεχή Δευτέρα θα ξεκινήσει απεργία πείνας μαζί με την κόρη του Μαρία, έξω από το Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα! Με ό,τι κίνδυνο βέβαια αυτό επισύρει, για την ζωή πρωτίστως του ίδιου του παιδιού Άραγε, έστω και στο παρά πέντε, θα δοθεί λύση στο πρόβλημα και θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ίδιου του προέδρου του ΕΟΠΠΥ, από το ΙΚΑ Πάτρας;

Στην αντίθετη περίπτωση, ποιος θα φέρει την ευθύνη για ό,τι συμβεί;
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ