2013-06-28 01:09:03
Φωτογραφία για Γ. Κουράκης: Το κτίριο «Αθηνά» είχε πάψει να ενδιαφέρει το Δήμο!
Το κτίριο "Αθηνά" είχε πάψει να ενδιαφέρει το Δήμο, είπε εμμέσως πλην σαφώς ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, σχολιάζοντας... την εξαγορά του κτιρίου από το ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης. Σημειώνεται ότι το κτίριο αυτό, κάποια στιγμή είχε αποτελέσει "μήλον της έριδος" μεταξύ δήμου και υπουργείου Πολιτισμού "Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η μελέτη του Ανατολικού Πολεοδομικού Κέντρου, αλλά θεωρούμε ότι ο χώρος αυτός (σ.σ. το "Αθηνά") δε θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες του δημαρχείου, με δεδομένο ότι ο δήμος Ηρακλείου λειτουργεί, πλέον, ως μητροπολιτικό δήμος.

Οι ανάγκες του δήμου Ηρακλείου, μετά τις συνενώσεις, είναι πολύ μεγάλες. Τα κτίρια εκεί, που είναι και διατηρητέα, με δυσκολία θα κάλυπταν αυτές τις ανάγκες" - είπε ο Γιάννης Κουράκης, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο, το ενδιαφέρον του δήμου να επανέλθει. Τί θα γίνει τότε; Αναγκαστική απαλλοτρίωση! "Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν κριθεί σκόπιμο να δημιουργηθεί εκεί διοικητήριο ή δημαρχιακό μέγαρο, το δήμο δεν τον εμποδίζει τίποτα να προχωρήσει στην απαλλοτρίωση του οικήματος" - είπε ο ίδιος.


Στο περιθώριο των δηλώσεών του, ο δήμαρχος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Δημαρχείο του Ηρακλείου πρέπει να δημιουργηθεί σε ελεύθερο χώρο της Ν.Αλικαρνασσού. "Υπάρχουν χώροι που παρέχουν προσβαση σε μεγάλες οδικές αρτηρίες, όπως είναι η Εθνική Οδός, η λεωφόρος Ικάρου ή ο κάθετος άξονας προς τη Βιάννο, και εκεί μπορεί να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο, νέο, μεγάλο δημαρχιακό Μέγαρο, που θα καλύψει όλες τις ανάγκες, όπου θα μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες του δήμου" - είπε ο Γ.Κουράκης, τονίζοντας, ωστόσο, ότι ο σχεδιασμός αυτός είναι μακροπρόθεσμος και φυσικά θα εξαρτηθεί από το τί θα γίνει με το αεροδρόμιο.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ