2013-06-27 18:58:04
Φωτογραφία για Κ. Χατζηδάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται και το μαστίγιο και το καρότο
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα «Der Tagesspiegel», από το Βερολίνο όπου βρίσκεται... ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη τα χρήματα που θα δοθούν για την αντιμετώπιση της ανεργίας τώρα και όχι σε πέντε χρόνια.

Η Ελλάδα χρειάζεται όχι μόνο το μαστίγιο αλλά και το καρότο, τόνισε επίσης ο κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στο πρόγραμμα της τρόικας, ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη συνδυασμού δημοσιονομικής εξυγίανσης και ανάπτυξης της οικονομίας. Πρότεινε δε την ίδρυση αναπτυξιακού ταμείου για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι τα χρήματα που θα δοθούν για την ανεργία από τον κοινοτικό προϋπολογισμό της περιόδου 2014-2020 “είναι αναγκαία τώρα και όχι σε τρία ή πέντε χρόνια” και ζήτησε να δοθούν το 2014 και το 2015, μαζί με μέτρα υποστήριξης της ελληνικής οικονομίας.


“Προτείνουμε να συσταθεί ένα αναπτυξιακό ταμείο. Η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να αναλάβει την εγγύηση για αυτό το ταμείο, το οποίο θα είναι επικερδές και θα προσελκύσει την οικονομική συμμετοχή και άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναπτυξιακών τραπεζών και του ιδιωτικού τομέα. Ελπίζουμε η γερμανική κυβέρνηση, οι άλλοι εταίροι της και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να υποστηρίξουν αυτήν την ιδέα, η οποία θα βοηθήσει κυρίως τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στο θέμα της χρηματοδότησης” σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ποιος ευθύνεται για την ύφεση στην Ελλάδα, ο κ. Χατζηδάκης εντόπισε δύο βασικούς παράγοντες, το υψηλό δημόσιο χρέος και την έλλειψη ανταγωνιστικότητας, εξήρε ωστόσο τη σημασία της αλληλεγγύης των εταίρων της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά την παραμονή του στο Βερολίνο ο Έλληνας υπουργός θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο του ΔΣ της κρατικής επενδυτικής τράπεζας KfW, Γκίντερ Σρέντερ.
newmoney.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ