2013-06-27 17:13:04
Φωτογραφία για Η Ιερά Σύνοδος προ των ευθυνών της
Eκτεθειμένη είναι η Εκκλησία της Ελλάδος από την εμφάνιση του εκπρόσωπου της στη Κίνα, μητροπολίτη Δωδώνης κ.κ. Χρυσόστομου Η περιβολή του Σεβασμιωτάτου με κουστούμι και ένα καπέλο στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (Expo 2013) στη Κίνα είναι μία πρόκληση που πυροδότησε αντιδράσεις και σκανδάλισε μεγάλο μέρους του χριστεπώνυμου λαού κάνοντας το γύρο του διαδικτύου και δίνοντας την αφορμή σε όλους εκείνους που βλέπουν με μισό μάτι την εκκλησία, να ειρωνεύονται ακόμα και την πίστη μας.

Η Εκκλησία της Ελλάδος και μάλιστα το Συνοδικό Γραφείο για τις Θρησκευτικές Περιηγήσεις και τον Προσκυνηματικό Τουρισμό, δεν αξίζει να εκπροσωπείται χωρίς ράσα… Όσοι επιθυμούν να τα πετάξουν ας παραιτηθούν του αξιώματος τους και να μη διαλαλούν δια τηλεοράσεως ότι παραιτούνται λόγω ηλικίας και να επανέρχονται εκπροσωπώντας την Ελλαδική Εκκλησία, όπως έκανε ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Χρυσόστομος ο οποίος είναι ενα πρόσωπο με ικανότητες και μπορεί να προσφέρει πολλά αλλά αυτή η εικόνα δεν συνάδει σε Ιεράρχη της Ελλαδικής Εκκλησίας.

''Η εικόνα αυτή μας προσβάλει ως εκκλησία'', εξηγησε στον ΄΄εξομολόγο΄΄ Ιεράρχης της Ελλαδικής Εκκλησίας.

''Σε όσους είναι βαρύ το ράσο ας το εγκαταλείψουν αλλά δεν μπορούν να εκπροσωπούν την εκκλησία μας στο εξωτερικό'', σχολίασε Αγιορείτης μοναχός.

Η Ιερά Σύνοδος το συντομότερο δυνατόν καλείται να απαντήσει σε αυτή τη πρόκληση, διαφορετικά θα είναι και εκείνη εκτεθειμένη ενώπιον του λαού.

agioritikovima.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ