2013-06-27 15:39:03
Φωτογραφία για Αδέσποτοι σκύλοι επιτέθηκαν σε πολίτες της Αμαλιάδας!
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει πλέον στην Αμαλιάδα το πρόβλημα με τις επιθέσεις αδέσποτων σκύλων σε ανυποψίαστους πολίτες, καθώς σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 24 ωρών καταγράφηκαν τρία περιστατικά!

Τα αδέσποτα σκυλιά το τελευταίο διάστημα έχουν κατακλύσει την πόλη και κυκλοφορούν τόσο στους κεντρικούς δρόμους όσο και σε γειτονιές της Αμαλιάδας και έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των πολιτών.

Τις περισσότερες φορές κυκλοφορούν σε αγέλες και επιτίθενται αδιακρίτως σε ανυποψίαστους περαστικούς, χωρίς να έχει συμβεί κάτι προηγουμένως, ενώ σχεδόν σε καθημερινή βάση τρέχουν πίσω από οδηγούς μοτοποδηλάτων, με τον κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος.

Δάγκωσαν ανυποψίαστους πολίτες

Το απόγευμα της Δευτέρας αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούσαν πέριξ του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου Αμαλιάδας, επιτέθηκαν και δάγκωσαν δύο διερχόμενους πολίτες, οι οποίοι βέβαια χρειάστηκε να μεταβούν στην συνέχει στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας για τους απαραίτητους εμβολιασμούς.


Χθες το πρωί, σε δρόμο της πόλης «θύμα» των αδέσποτων έπεσε ένας ακόμη πολίτης, ο οποίος δέχτηκε με τη σειρά του δάγκωμα από ένα σκύλο. Και βέβαια, τα τρία τελευταία περιστατικά δεν είναι τα μοναδικά που έχουν φθάσει στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας για να δεχθούν ιατρική βοήθεια.

Οι ενήλικες φοβούνται ιδιαίτερα και για τα παιδιά που παίζουν ή κυκλοφορούν σε δρόμους και πλατείες και τα έχουν σε στενή παρακολούθηση, προκειμένου να απομακρύνουν εγκαίρως τυχόν αδέσποτα, ωστόσο ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος.

Θα γίνουν εμβολιασμοί

Για το θέμα η εφημερίδα «Πατρίς» απευθύνθηκε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ήλιδας κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου, ο οποίος παραδέχτηκε ότι υπάρχει έντονο πρόβλημα και τόνισε ότι η δημοτική αρχή προσπαθεί να βρει τρόπο για την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων. Παράλληλα, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας αποφασίστηκε, σε συνεργασία με Κτηνίατρο της πόλης να γίνει περισυλλογή και εμβολιασμός των σκύλων, ενώ ο κ. Χριστοφόρου έχει έρθει σε επαφή με Σύλλογο στον Πύργο, προκειμένου να δεχθεί έναν αριθμό αδέσποτων.

«Γνωρίζουμε το πρόβλημα, οι πολίτες που διαμαρτύρονται έχουν δίκιο και αναζητούμε τρόπους για να αντιμετωπίσουμε το θέμα. Πράγματι τον τελευταίο καιρό τα αδέσποτα σκυλιά έχουν αγριέψει ιδιαίτερα και καλούμε τους πολίτες να τα αποφεύγουν και να μην τα προκαλούν, για να μην έχουμε χειρότερες καταστάσεις. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, ενώ σε περίπτωση που υπάρχουν κάποιοι πολίτες που θέλουν να πάρουν κάποια αδέσποτα, εμείς σαν δήμος θα τα εμβολιάσουμε και με μεγάλη χαρά θα τους παραδώσουμε, έτσι ώστε και τα σκυλιά να βρουν μία στέγη και να δοθεί ταυτόχρονα λύση σε ένα μείζον πρόβλημα» υπογράμμισε ο κ. Χριστοφόρου.

patrisnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ