2013-06-27 15:16:25
Φωτογραφία για Ο Webber αφήνει την F1 για την Porsche!
H εξέλιξη ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη από την άποψη ότι εδώ και μήνες υπήρχε έντονη φημολογία σχετικά με το μέλλον του Mark Webber στη Formula 1.

Ο 36χρονος Αυστραλός που κάθε άλλο παρά τελειωμένος μπορεί να χαρακτηριστεί είχε τη δυνατότητα να συνεχίσει στην F1 είτε με την Red Bull είτε με άλλη κορυφαία ομάδα, όμως αυτός επέλεξε να αλλάξει περιβάλλον και να αναλάβει την μεγάλη πρόκληση του να οδηγήσει την Porsche και πάλι στην κορυφή των αγώνων αντοχής.

Το γερμανικό εργοστάσιο επιστρέφει το 2014 στο WEC και δη στις 24 ώρες του Le Mans με πρωτότυπο της κατηγορίας LMP1 και στόχο να σταματήσει την κυριαρχία της Audi στον κορυφαίο αγώνα αντοχής.

«Είναι τιμή για εμένα να αγωνιστώ για την Porsche στην επιστροφή της στην κορυφαία κατηγορία του Le Mans και του WEC. Έχει γράψει ιστορία στους αγώνες πρωταγωνιστώντας στο υψηλότερο επίπεδο», δήλωσε ο Αυστραλός πιλότος που όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας με την πολυνίκη του Le Mans (16 νίκες). «Ανυπομονώ γι' αυτήν την νέα πρόκληση μετά την θητεία μου στην F1. Περιμένω πως και πως να οδηγήσω ένα από τα ταχύτερα πρωτότυπα στον κόσμο», πρόσθεσε.


«Eίμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να εξασφαλίσω τις υπηρεσίες του Mark Webber για το project μας καθώς πρόκειται για έναν από τους καλύτερους και πλέον πετυχημένους πιλότους της εποχής μας», δήλωσε o Wolfgang Hatz, μέλος του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της Porsche. «Χωρίς αμφιβολία ένας από τους καλύτερους πιλότους του κόσμου, έχει εμπειρία από τις 24 ώρες του Le Mans και πάνω απ' όλα είναι φανατικός υποστηρικτής της Porsche».

Στη 12ετή θητεία του στην F1 (ντεμπούτο στην Αυστραλία το 2002 με Minardi), o Webber μετράει μέχρι στιγμής 12 νίκες, 11 pole positions, 36 παρουσίες στο βάθρο, 15 ταχύτερους γύρους αγώνα, ενώ έχει τερματίσει 2 φορές στην 3η θέση του Πρωταθλήματος. Καλύτερη χρονιά του ήταν το 2010 που ήταν πρωτοπόρος για μεγάλο διάστημα, αλλά στους τρεις τελευταίους αγώνες έχασε έδαφος με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 3η θέση πίσω από τους Sebastian Vettel - Fernando Alonso.

Στο παρελθόν, πριν ακόμα μπει στην F1, είχε δοκιμάσει δύο φορές την τύχη του στις 24 ώρες του Le Mans, το 1998 και το 1999 με την Mercedes και οι δύο όμως είχαν άσχημη κατάληξη. Την πρώτη εγκατέλειψε έπειτα από μόλις 19 γύρους και τη δεύτερη είχε ένα πολύ άσχημο ατύχημα που τον τότε τον έκανε να πει πως δεν θα επέστρεφε ποτέ στον αγώνα γιατί είναι πολύ επικίνδυνος.

Μέχρι στιγμής η Porsche έχει επιβεβαιώσει 4 πιλότους τους: Romain Dumas, Timo Bernhard, Neel Jani και Μarc Webber. Απομένουν δύο θέσεις με τους Pla και Heidfeld να είναι φαβορί να τις καλύψουν.

Όσον αφορά τώρα στον πιλότο που θα διαδεχθεί τον Webber στην Red Bull, φαβορί είναι ο Kimi Raikkonen, με τους Daniel Ricciardo και Jean-Eric Vergne να είναι και αυτοί στο παιχνίδι εφόσον δεν προχωρήσει το θέμα με τον Φινλανδό.

By: Βασίλης Τριάντης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ