2013-06-27 13:07:04
Φωτογραφία για Σε συνθήκες Σαχάρας τα πληρώματα του ΕΚΑΒ στην Πρέβεζα - Τους πήραν τα κοντρόλ των κλιματιστικών
Είναι κοινώς αποδεκτό και δεν χωρά καμία αμφισβήτηση το γεγονός ότι οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ Πρέβεζας έχουν προσφέρει και προσφέρουν τα μέγιστα στην ευρύτερη περιοχή όχι μόνο της Πρέβεζας αλλά και της Λευκάδας.

Μια ομάδα ανθρώπων που εργάζονται σε 24ωρη βάση και είναι πανέτοιμοι κάθε φορά να επέμβουν προκειμένου να προσφέρουν στον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη.

Καλύπτοντας μια περιοχή από την Πρέβεζα έως και την Πάργα, αφού σε πολλά κέντρα υγείας δεν υπάρχουν οδηγοί ασθενοφόρων, αλλά και την Λευκάδα έχουν αποδείξει ότι η παρουσία τους είναι πλέον ανάγκη στον τομέα της υγείας.

Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν, στην Πρέβεζα, εργάζονται σε συνθήκες Σαχάρας αφού η διοίκηση του νοσοκομείου με το έτσι θέλω τους αφαίρεσε τα κοντρόλ από τα δύο κλιματιστικά που έχουν τα ισάριθμα δωμάτια που τους έχουν παραχωρηθεί στο κτήριο του νοσοκομείου μας.

Μέσα σε αυτά έχουν και λειτουργούν τα μηχανήματά τους, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλεφωνικό κέντρο, συστήματα επικοινωνίας, που είναι ανοιχτά όλο το 24ωρό και όλοι γνωρίζουμε την θερμοκρασία που εκπέμπουν.


Σε ένα χώρο όπου ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, το βλέπει τις περισσότερες ώρες της ημέρας ο ήλιος οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι αρκετά υψηλές.

Σε έναν χώρο όπου πάντα υπάρχει βάρδια έτοιμη αν επέμβει σε κάθε περιστατικό οι θερμοκρασίες κάνουν τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ να λιώνουν από την ζέστη.

Σε έναν χώρο που μετά από κάποιο περιστατικό βρίσκουν καταφύγιο για να ξεκουραστούν αλλά και να χαλαρώσουν σωματικά και ψυχικά, μόνο αυτήν την ξεκούραση δεν τους προσφέρει αφού οι θερμοκρασίες βρίσκονται στα κόκκινα.

Για λόγους οικονομίας λοιπόν τα κοντρόλ χειρισμού των δύο κλιματιστικών των χώρων του ΕΚΑΒ στην Πρέβεζα ζητήθηκαν και αφαιρέθηκαν. Έτσι 24 ώρες τα γραφεία του ΕΚΑΒ και τα πληρώματα ψήνονται στην κυριολεξία.

Την ίδια στιγμή από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι στο ίδιο κτήριο που φιλοξενεί άλλες υπηρεσίες του νοσοκομείου αλλά και το γραφείο του διοικητή, τα κλιματιστικά δουλεύουν κανονικά σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο pamepreveza.gr. Ακόμα και αυτές τις ώρες οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ βρίσκονται διαρκώς σε ασκήσεις θάρρους και αντοχής!

Η διαφορετική αντιμετώπιση του ΕΚΑΒ όμως προξενεί ερωτήματα. Τέτοιου είδους πρακτικές παραπέμπουν σε … καψώνια, λες και ο σκοπός είναι να αναγκαστούν λόγω συνθηκών να… φύγουν!!

Θέλουμε ή δεν θέλουμε το ΕΚΑΒ στην Πρέβεζα; Ας παρέχουμε λοιπόν ανθρώπινες συνθήκες εργασίες σε αυτούς που σώζουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές γιατί μέχρι τώρα έχουν αποδείξει ότι τουλάχιστον αυτές τις συνθήκες τις αξίζουν pamepreveza.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ