2013-06-27 10:10:03
Φωτογραφία για Η «Γέφυρα της Αγάπης» κράτησε ενωμένη μια οικογένεια
Πολύτεκνη οικογένεια σε απόγνωση μετά από απειλή ότι η Πρόνοια θα της πάρει τα παιδιά... - Λύση από Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο στηριζόμενο από το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής.

Λύση στην αγωνία μιας πολύτεκνης οικογένειας έδωσε ο Σύλλογος "Η Γέφυρα της Αγάπης", παρεμβαίνοντας για να μη χωριστούν οι γονείς από τα έξι ανήλικα παιδιά.

Η πολύτεκνη οικογένεια από το Ηράκλειο, το τελευταίο διάστημα, ζούσε σε ένα σπίτι 40 τ.μ., ελλείψη των βασικών... "Ξεγυμνωμένη απόμεινε η ίδια η κοινωνία μας μπροστά στην εξαθλίωση του Ανθρώπου. Ολοκληρωτικά απόντες όλοι, πρώτα οι πολιτικοί που με τις ανθρωποκτόνες επιλογές των μνημονίων διέλυσαν οριστικά το «κοινωνικό» κράτος, καταργώντας σε μια νύχτα φορείς όπως τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, που στέγαζε τις ανάγκες και τα όνειρα πολυμελών οικογενειών, επίσης οι άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι διάφοροι φορείς (πολιτισμού, κουλτούρας, ζωόφιλων/κυνόφιλων κ.ά), οι διάσημοι τηλε-φιλάνθρωποι των δεξιώσεων μα και ο καθένας μας προσωπικά , έχουμε ευθύνη γι αυτήν την κατάντια του συνανθρώπου" - αναφέρεται, χαρακτηριστικά, στην καυστική ανακοίνωση του Συλλόγου.


«Η Γέφυρα της Αγάπης» με κύριο σύνθημα «με την αλληλεγγύη υπάρχει ελπίδα» άμεσα δραστηριοποιήθηκε, βρήκε και μίσθωσε από τις 13-6-2013 για λογαριασμό της οικογένειας, ένα 4αρι διαμέρισμα στο Ηράκλειο με την υποχρέωση να καταβάλλει το μηνιαίο μίσθωμα στον ιδιοκτήτη μέχρις ότου δοθεί στον πατέρα μια σταθερή θέση εργασίας για να καταφέρει να «ορθοποδήσει». "Πώς αλλιώς άλλωστε ένα ζευγάρι μακροχρόνια ανέργων μπορεί να αντιμετωπίσει την απειλή «μετακομίστε, αλλιώς τα παιδιά σας θα πάνε σε ιδρύματα;»" - αναφέρει η ανακοίνωση.

Λίγα λόγια για το Σύλλογο

«H Γέφυρα της Αγάπης» φιλανθρωπικό - μη κερδοσκοπικό Σωματείο, στήριξε οικονομικά από της ιδρύσεώς του (2004) το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής στο μεγάλο έργο της Ιεραποστολής. Οι δράσεις του Σωματείου αφορούσαν κυρίως αναπτυξιακά-ανθρωπιστικά έργα (σχολείο, ιατρεία, πηγάδια, μόρφωση παιδιών κ.ά.) τα οποία απευθύνονταν σε λαούς αναπτυσσόμενων Χωρών της αφρικανικής ηπείρου, που ζουν υπό το καθεστώς της απόλυτης φτώχειας.

Όμως τα τελευταία 3-4 πέτρινα χρόνια που βιώνουμε, με απόφαση της Γεν. Συνέλευσης και εντολή της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, βρίσκεται πλέον αλληλέγγυο -με δράσεις και υποστηρικτικά προγράμματα- προς τους ενδεείς συνανθρώπους μας στην Ελλάδα.

Η ταπεινή αυτή προσπάθεια κατά τα 8 και πλέον χρόνια της ενεργού παρουσίας μας, στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στους Δωρητές μας, οι οποίοι από το υστέρημά τους προσφέρουν Αγάπη - χωρίς αντάλλαγμα, σε συνανθρώπους άγνωστους ή μακρυνούς, που όμως μπορούν να ελπίζουν για το σήμερα ή το αύριο.

Από τη μεριά τους, οι εθελοντικά ασχολούμενοι με τον Σύλλογο, ως διαχειριστές των χρημάτων αυτών, προσπαθούν με χρηστή διοίκηση να φανούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης των Δωρητών.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ