2013-06-26 14:10:07
Φωτογραφία για Μια λογοτεχνική βραδιά υπέρ των αστέγων των Αθηνών
Αυτά τα σημεία στίξης είναι μέρος μιας πολύ μεγάλης σιωπηλής πρότασης που θα ειπωθεί στο Φλοράλ (Θεμιστοκλέους 80, Εξάρχεια) την Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013 στις 8:00 μ.μ. για τους άστεγους των Αθηνών.

Θα διανεμηθεί δωρεάν το μυθιστόρημα «Χωρίς σημεία στίξεως σιωπή» του Λευτέρη Κρητικού

Μια βραδιά για τους άστεγους των Αθηνών

Μια παρέα φίλων, εκ Τουρκοβουνίων ορμώμενοι και ελαφρώς ενδεδυμένοι με δεκαετίες κοστουμιών, αποφάσισαν να συνδράμουν εμφιλοχωρούμενοι από την ταινία σταθμό του 1961, «Συνοικία το όνειρο», ώστε να συγκεντρώσουν χρήματα για τους σημερινούς ονειροκρίτες μιας εποχής που χάθηκε, τους άστεγους των Αθηνών. Η εκδήλωση θα λάβει χροιάν happening και στους παρευρισκόμενους θα διατεθεί δωρεάν το μυθιστόρημα «Χωρίς σημεία στίξεως σιωπή» του Λευτέρη Κρητικού.

Συντονιστής της βραδιάς θα είναι ο Σταύρος Χαμπάκης. Το μυθιστόρημα θα παρουσιάσει η συγγραφέας και κριτικός Τζούλια Γκανάσου κι αποσπάσματα θα διαβάσουν η Αργυρώ Μουστάκα- Βρεττού κι ο Γιάννης Σιβρής. Στον θεσμικό ρόλο του ταξιδιώτη των βινυλίων ο Γιώργος Αθανασόπουλος. Θ’ ακολουθήσει εξίσωσις, με προσομοίωση δεξιώσεως, σε μια προσπάθεια να βρεθεί ο άγνωστος Χ που ταλανίζει ανά τους αιώνες μη μαθηματικά, αλλά αρκούντως θεμελιωμένα μυαλά.


[Το Δελτίο Τύπου συντάχθηκε από τον ίδιο τον συγγραφέα, Λευτέρη Κρητικό]

Λίγα λόγια για τις εκδόσεις Σαΐτα

Οι ανοικτές, ψηφιακές, μη εμπορικές Εκδόσεις Σαΐτα (www.saitapublications.gr) έχουν στόχο να αφήσουν τα βιβλία να πετάξουν ελεύθερα!

Πρόκειται για έναν διαδικτυακό χώρο όπου τα έργα νέων συγγραφέων συνομιλούν άμεσα, δωρεάν και ελεύθερα με το αναγνωστικό κοινό. Μακριά από το κέρδος, την εκμετάλλευση και την εμπορευματοποίηση της πνευματικής ιδιοκτησίας, οι Εκδόσεις Σαΐτα με έδρα την πόλη της Καβάλας, επιδιώκουν να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις Εκδότη-Συγγραφέα-Αναγνώστη, καλλιεργώντας τον πραγματικό διάλογο, την αλληλεπίδραση και την ουσιαστική επικοινωνία του έργου με τον αναγνώστη δίχως προϋποθέσεις και περιορισμούς.

Επίσης, δίνουν την ευκαιρία σε νέους δημιουργούς να αναδείξουν το ταλέντο τους συμμετέχοντας ενεργά στον σχεδιασμό των ψηφιακών βιβλίων, βοηθώντας τους έτσι να αυξήσουν τις πιθανότητες εύρεσης μιας αμειβόμενης θέσης εργασίας.

Πρόσφατα, έχουν αρχίσει να μεταφράζουνε στα Αγγλικά τα παιδικά παραμύθια που ταξιδεύουν με τη Σαΐτα (www.saitabooks.eu) και να αναπτύσσουνε εφαρμογές Android για όλα τα ebooks μας έτσι ώστε να περιοριστούν ακόμη περισσότερο τα εμπόδια στην ανάγνωση.
kala-nea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ