2013-06-26 09:21:04
Φωτογραφία για Volvo S60: Γεννημένος νικητής!
Ελάχιστα διακεκριμένα στελέχη της αγοράς του αυτοκινήτου συμφώνησαν μαζί μου πριν από τρία χρόνια, όταν είχα προβλέψει ότι το Volvo S60 θα κατακτήσει την ελληνική αγορά και θα φέρει σε δύσκολη θέση τις αγέρωχες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η σουηδική πρόταση βρήκε γρήγορα τον δρόμο της επιτυχίας. Πρώτο στη μεσαία premium κατηγορία. Τα έβαλε με τα θηρία της αγοράς, που μόνο το σήμα τους έφτανε για να πουληθούν σαν ζεστό κέικ. Κέρδισε την αναγνώριση των καταναλωτών, οι οποίοι έχουν συγκεκριμένη άποψη για την οικολογική συμπεριφορά των οχημάτων. Η σουηδική μάρκα, σε κάθε ευκαιρία, προέβαλε και το πρώτο βραβείο που κατέκτησε με την άξια του το Volvo S60 στην Ελλάδα. Ανακηρύχθηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2011» από τους Ελληνες δημοσιογράφους!

Τα θυμήθηκα όλα αυτά και ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας, γιατί αυτές τις ημέρες ξεκίνησε το λανσάρισμα της ανανεωμένης έκδοσης του Volvo S60. Η πρώτη μου επαφή με το αναβαθμισμένο αυτοκίνητο έγινε στη φετινή Εκθεση της Γενεύης. Εχει δυναμικότερη σχεδίαση και πιο ώριμη αισθητική. Τώρα βρίσκεται στις εκθέσεις και είναι έτοιμο για έναν ακόμη σκληρό γύρο με τα δημοφιλή γερμανικά μοντέλα Audi A4, BMW 3 και Mercedes C Class.


Από τα νέα στοιχεία που φέρνει στο προσκήνιο συγκράτησα αυτά που έχουν σχέση με την τεχνολογική υποδομή. Για μένα, είναι το σημαντικότερο σημείο διαφοροποίησης μεταξύ των αξιόλογων αυτοκινήτων που έχουν φθάσει στο υψηλότερο σκαλί της αγοράς.

Διατίθεται σε τέσσερις διαφορετικούς τύπους σασί (Dynamic, Touring, Four-C και R-Design). Νέα σειρά σπορ καθισμάτων για καλύτερη υποστήριξη του σώματος και μεγαλύτερη άνεση. Το πλήρως ψηφιακό ταμπλό που γνωρίσαμε στο V40 είναι διαθέσιμο και στο ανανεωμένο S60.

Εξοπλισμός ασφαλείας που παραπέμπει σε μεγαλύτερα και ακριβότερα μοντέλα: Ενεργή υψηλή δέσμη φώτων, για να μην «τυφλώνονται» οι αντίθετα διερχόμενοι οδηγοί. City Safety (στάνταρ), που πλέον είναι αποτελεσματικό μέχρι τα 50 χλμ./ώρα. Το αυτοκίνητο επιβραδύνει αυτόματα αν ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα όταν το προπορευόμενο όχημα επιβραδύνει ή σταματήσει. Σύστημα ανίχνευσης πεζών με αυτόματη πέδηση ανιχνεύει πεζούς και ποδήλατα και επιβραδύνει το αυτοκίνητο αν ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα. Σύστημα ελέγχου κυκλοφορίας προειδοποιεί τον οδηγό για διέλευση άλλου οχήματος κατά τη διάρκεια ελιγμού με την όπισθεν.

Δύο δοκιμασμένα υπερτροφοδοτούμενα μοτέρ, με μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον: Πετρελαιοκινητήρας D2 1.600 κ.εκ. 115 ίππων και 27,5 χλγμ. ροπής. Με χειροκίνητο κιβώτιο μέση κατανάλωση 3,9 λίτρα/100 χλμ., αυτόματο 4,1 λίτρα/100 χλμ. Εκπομπές CO2 αντίστοιχα 103 και 107 γρμ./χλμ. Στάνταρ το Start/Stop. Βενζινοκινητήρας 1.600 κ.εκ. σε δύο εκδόσεις, Τ3 150 ίππων και Τ4 180 ίππων. Με χειροκίνητο κιβώτιο κατανάλωση στην Τ3 5,8 λίτρα/100 χλμ. και στην Τ4 6,4 λίτρα/100 χλμ.

Τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού: Optimum, Kinetic, Momentum, Summum. Η βασική έκδοση Τ3, με πλούσιο εξοπλισμό, κοστίζει 24.960 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται η απόσυρση). Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ