2013-06-26 09:11:01
Φωτογραφία για Πάτρα: Tι ψάχνουν οι αδιάφθοροι στο λιμάνι
Η εντολή που είχαν τα στελέχη του κλιμακίου ήταν να ελέγξουν όλα τα ζυγολόγια φορτηγών που πέρασαν από το λιμάνι τους τελευταίους έξι μήνες.

Η καταγγελία έγινε από επαγγελματία στον τομέα των μεταφορών, που υποστήριζε ότι φορτηγό συγκεκριμένης ανταγωνιστικής εταιρείας πέρασε από τη λιμενική ζώνη χωρίς να υποβληθεί πρόστιμο, παρότι το φορτηγό ήταν υπέρβαρο.

Αντίθετα, το δικό του όχημα παρέμεινε ακινητοποιημένο, επειδή το ωφέλιμο φορτίο ήταν περισσότερο από το κανονικό.

Το κατά πόσο η συγκεκριμένη καταγγελία ευσταθεί, θα διερευνηθεί από τους αξιωματικούς του Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς αντίστοιχες τέτοιες καταγγελίες που έχουν γίνει κατά καιρούς αποδίδονται σε επαγγελματικό ανταγωνισμό και δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Στο επίκεντρο, πάντως, των ερευνών βρίσκονται τέσσερα στελέχη του Λιμενικού Σώματος σε νευραλγικές θέσεις, που καλούνται να απαντήσουν εάν είχαν συναινέσει στο να περάσουν υπέρβαρα φορτηγά προς την Ιταλία.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ληφθεί καταθέσεις από τους λιμενικούς του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων, που στη συνέχεια αποχώρησαν και επεξεργάζονται πλέον το υλικό που έχουν στην κατοχή τους.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στο τελευταίο εξάμηνο, από τότε που έγινε η καταγγελία, ωστόσο για να μην υπάρξει παραμικρή υποψία, θα επεκταθούν σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου.

Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος σκοπεύει να ερευνήσει σε βάθος την υπόθεση, καθώς ο νυν αρχηγός του Λιμενικού, αντιναύαρχος Δημήτρης Μπαντιάς, είχε υπηρετήσει στην Περιφερειακή Διοίκηση των Λιμενικών Υπηρεσιών της Δυτικής Ελλάδας και έχει πλήρη γνώση του τρόπου λειτουργίας του λιμανιού της Πάτρας και των ιδιαιτεροτήτων του.

Του Γιώργου Ηλιόπουλου-εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ