2013-06-25 15:06:03
Φωτογραφία για Πώς να προωθήσετε την καριέρα σας στις καλοκαιρινές διακοπές
Εάν θέλετε να βρείτε μια δουλειά ή να εξελίξετε την καριέρα σας... το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη περίοδος! Όταν οι υπόλοιποι κάνουν βουτιές στην παραλία, εσείς θα μπορέσετε να κυνηγήσετε πιο εύκολα μια θέση εργασίας, αφού ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ λιγότερος. Άλλωστε, η καλοκαιρινή διάθεση βοηθά τις νέες επαφές και προσφέρει μια πιο «ανοιχτή» διάθεση στους εργοδότες. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε γερές βάσεις για την καριέρα σας... το καλοκαίρι!

Κάντε το βιογραφικό σας να μοιάζει... μοναδικό!

Πλοηγηθείτε στο διαδίκτυο και βρείτε πως μπορείτε να αναδιοργανώσετε το βιογραφικό σας. Για κάθε περίπτωση, υπάρχει και μια διαφορετική μορφή βιογραφικού. Το καλοκαίρι θα έχετε το χρόνο να αφιερωθείτε πάνω σε αυτό, ώστε να εντυπωσιάσετε τον μελλοντικό εργοδότη σας.

Βοηθήστε μια εταιρεία, όταν οι άλλοι είναι διακοπές

«Ό,τι δίνεις, παίρνεις» λέει μια παροιμία. Όταν οι περισσότεροι υπάλληλοι λείπουν για διακοπές, αρπάξτε την ευκαιρία και προτείνετε σε εργοδότες να δουλέψετε, έστω και χωρίς χρήματα, στο γραφείο. Ρωτήστε τους επαγγελματίες στο χώρο σας, εάν χρειάζονται βοήθεια και στη συνέχεια θα δείτε ότι οι πιθανότητες για να κερδίσετε μια θέση στο γραφείο... είναι μεγάλες!


Γνωρίστε κόσμο στα καλοκαιρινά events, και όχι μόνο

Μέσα στο καλοκαίρι διοργανώνονται πολλά εταιρικά ή και μη events, που μπορούν να διογκώσουν τον επαγγελματικό κύκλο σας και να σας φέρουν σε επαφή με πολλά άτομα. Παράλληλα, πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις κάνουν bazaar και φιλοξενούν πολλούς χορηγούς-επιχειρήσεις. Να έχετε πάντα τα αυτιά σας «ανοιχτά»...

«Κυνηγήστε» τις εταιρείες με το βιογραφικό στο χέρι

Όλοι βλέπουν το καλοκαίρι σαν περίοδο διακοπών, με αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός να πέφτει και να μπορείτε να πιάσετε δουλειά πιο εύκολα! Εκτυπώστε μια λίστα με τις ενδιαφέρουσες εταιρείες και αφήστε τους ένα βιογραφικό. Μην αμελήσετε να κάνετε μια μικρή συζήτηση με κάποιον υπεύθυνο ανθρώπινου δυναμικού ή τον διευθυντή.

Πιάστε κουβέντα με επαγγελματίες στα social media

Χωρίς social media δύσκολα βρίσκει κανείς δουλειά στη σημερινή εποχή! Μπείτε σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι το Twitter, το Facebook και το Linkedin, sites δηλαδή που θα σας βοηθήσουν να προβάλλετε την εμπειρία και το ταλέντο σας στους πιθανούς εργοδότες.

Πείτε «ναι» στην πρακτική άσκηση, έστω και καλοκαιριάτικα

Μπορεί οι άλλοι να τρέχουν στα νησιά του Αιγαίου, αλλά εσείς θα έχετε αρπάξει την ευκαιρία για μια πρακτική άσκηση. Έτσι, το χειμώνα θα έχετε ήδη προϋπηρεσία και θα κρατάτε ένα πιο ανταγωνιστικό βιογραφικό. Άλλωστε, μέσα στην ησυχία του γραφείου... οι ικανότητες σας θα ξεχωρίσουν πιο γρήγορα.

Δώστε επαγγελματικές κάρτες σε εταιρείες ή διευθυντές

Μέσα στο καλοκαίρι, πολλές εταιρείες πραγματοποιούν συνεδριάσεις ή πάρτι σε μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα. Καλό είναι εκεί να προσφέρετε την επαγγελματική κάρτα σας με το όνομα, τον αριθμό του τηλεφώνου και το email σας. Βέβαια, πρέπει να είστε έτοιμοι να δείξετε ενδιαφέρον για τους άλλους... κάνοντας αρκετές ερωτήσεις!

Δοκιμάστε τον εθελοντισμό και κάντε νέες γνωριμίες

Σε μια ΜΚΟ θα μπορέσετε, όχι μόνο να προσφέρετε βοήθεια και να ενισχύσετε το βιογραφικό σας, αλλά και να συναντήσετε πολλούς επαγγελματίες. Να είστε σίγουροι ότι ο εθελοντισμός αποτελεί μια καλή αφορμή για περαιτέρω δικτύωση...

Στείλτε κάρτες διακοπών στα email επαγγελματιών

Διαλέξτε μια e-κάρτα με θέμα το καλοκαίρι και στείλτε τη σε όλα τα email διευθυντών, εταιρειών ή υπαλλήλων. Δεν χρειάζεται, βέβαια, να γράψετε στην κάρτα ότι ψάχνετε για δουλειά, αλλά αυτόματα θα έχετε δώσει στους άλλους το δικαίωμα να σας θυμούνται! Σίγουρα, όμως, φροντίστε κάτω από την κάρτα να έχετε γράψει τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας.

flowmagazine.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ