2013-06-25 12:35:05
Φωτογραφία για Μήνυμα Ελεύθερων Πολιτών για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών
Σε ένα ιδιαίτερα, βεβαρυμμένο κοινωνικό «status» όπου η κεντρική εξουσία, αντιλαμβάνεται την ανθρώπινη υπόσταση ως απλούς αριθμούς και έχει αποκαθηλώσει κάθε έννοια κοινωνικής αρωγής και αλληλεγγύης, καλούμαστε να αντιδράσουμε στην απαξίωση της ελληνικής κοινωνίας.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών ο πρόεδρος του κόμματος των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, Μιχάλης Νικητάκης και το εκτελεστικό γραφείο, καταγγέλλουν την απαξίωση της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά, σε έναν ακόμα ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα όπως είναι η πρόληψη και ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών.

Δυστυχώς όλες οι κοινωνικές δομές που κατακτήθηκαν με αγώνες από κοινωνικούς φορείς, αλλά και από πεφωτισμένες ηγεσίες όπως αυτή του αείμνηστου Γεώργιου Γεννηματά στο Υπουργείο Υγείας, όπου πρωτοστάτησε στην πρόληψη αλλά και στην αντιμετώπιση και θεραπεία των ασθενών από το σύνδρομο εξάρτησης από τον αργό θάνατο των ναρκωτικών, σήμερα καταρρέουν.


Η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, απαξίωσε το πρόγραμμα πρόληψης και απεξάρτησης κατά των ναρκωτικών, οδηγώντας, στην ουσία, σημαντικά οργανωμένα κέντρα απεξάρτησης όπως ΟΚΑΝΑ, ΚΕ.Θ.Ε.Α , ΙΘΑΚΗ και άλλα, σε μαρασμό.

Επειδή η κεντρική εξουσία είναι παράλυτη και κοινωνικά ανάλγητη το κόμμα των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ καλεί τους κοινωνικούς φορείς, που ευτυχώς μέσα από τον εθελοντισμό συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά των ναρκωτικών, σε ένα ευρύ κίνημα επαναπροσδιορισμού του ρόλου των κέντρων απεξάρτησης καθώς και απαιτεί να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια διασφάλισης πόρων από τα Ευρωπαϊκά ταμεία.

Σε αυτόν τον αγώνα δεν πρέπει να λείψει κανείς. Κοινωνικοί φορείς, Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύλλογοι, η εκπαιδευτική κοινότητα, οι Ενώσεις Γονέων, οι ομάδες εθελοντών καθώς και ευαισθητοποιημένα κόμματα, πρέπει να απαιτήσουν από την μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, τη δημιουργία ενός κεντρικού – εθνικού συντονιστικού οργάνου κατά των ναρκωτικών, χωρίς εξαρτήσεις και απαλλαγμένο από οικονομικά συμφέροντα.

Και στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών μπορούμε όλοι μαζί να δώσουμε λύσεις.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ