2013-06-24 23:30:03
Φωτογραφία για Οι ζημιές του Παναθηναϊκού από τον ευρωπαϊκό του αποκλεισμό
Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει την αδειοδότηση για να αγωνιστεί στην Ευρώπη καθώς η UEFA απέρριψε το φάκελο του και οι πράσινοι σίγουρα βγαίνουν χαμένοι "οικονομικά" από το συγκεκριμένο γεγονός. Θα μπορούσαν να αποκομίσουν με μια πορεία ανάλογη της φετινής που δεν ήταν και τίποτα το ιδιαίτερο 2-3 εκ. ευρώ που σίγουρα θα ενίσχυαν τα πράσινα ταμεία. Αγωνιστικά βέβαια το γεγονός ότι το Τριφύλλι δεν θα βρεθεί στην Ευρώπη  μπορεί να είναι καλύτερα για τους πράσινους και την ομάδα που θέλει να φτιάξει ο Γιάννης Αναστασίου. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού χωρίς υποχρεώσεις σε Ευρώπη θα μπορέσουν να επικεντρωθούν στους στόχους τους στην Ελλάδα. Καθώς εκτός του να παίξουν καλό ποδόσφαιρο οι πράσινοι θα προσπαθήσουν να διεκδικήσει ακόμα και την κατάκτηση του πρωταθλήματος ή του Κυπέλλου και σίγουρα μια θέση που θα οδηγεί στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα της περιόδου 2014-15. Τότε όμως είναι που θα φανεί σε μεγάλο βαθμό και η σημασία της μη φετινής συμμετοχής των πράσινων στην Ευρώπη καθώς ο Παναθηναϊκός από εκεί που είχε φτάσει να είναι μια ομάδα που είχε βρεθεί ακόμα και στην πρώτη εικοσάδα στο UEFA Ranking τώρα αν παίξει την επόμενη σεζόν στην Ευρώπη θα ξεκινήσει από την 66η θέση αν όχι πιο κάτω
. Συγκεκριμένα φέτος και μετρώντας τις τελευταίες πέντε παρουσίες του Παναθηναϊκού στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα το Τριφύλλι βρίσκεται στην 54η θέση με 42.300 βαθμούς. Την επόμενη χρονιά όμως και από τη στιγμή που φέτος ο Παναθηναϊκός θα απέχει από τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα οι πράσινοι δεν θα πάρουν κανέναν απολύτως βαθμό και θα φύγει και η βαθμολογία του 2008-09 που οι πράσινοι είχαν μαζέψει 13.300 βαθμούς έχοντας παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας περάσει τον όμιλο και αποκλειστεί εν συνεχεία από την Βιγιαρεάλ. Κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα πέσουν στους 29.000 βαθμούς και στην 66η θέση χωρίς να μπορούμε να υπολογίσουμε τώρα αν και ομάδες που αυτή τη στιγμή είναι πιο κάτω από τον Παναθηναϊκό τον ξεπεράσουν και τον ρίξουν ακόμα πιο κάτω.

Κάτι το οποίο σημαίνει πως το Τριφύλλι στις περισσότερες κληρώσεις θα είναι στους αδύνατους και θα έχει να αντιμετωπίσει ομάδες που στην βαθμολογία θα είναι ανώτερες από αυτόν. Αυτό δυστυχώς είναι και το μεγαλύτερο κακό για τον Παναθηναϊκό από την μη φετινή του συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα και το γεγονός ότι οι πράσινοι μετά από μια δεκαπενταετία και θα μείνουν εκτός Ευρώπης.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ