2013-06-24 18:54:03
Φωτογραφία για ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ... ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ Ο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Μια νέα αρχή στην καριέρα του κάνει τους τελευταίους έξι μήνες ο Λεωνίδας Παναγόπουλος. Ο 26χρονος γκολκίπερ μίλησε στο "sport-fm.gr" για την επιλογή του να συνεχίσει στο πρωτάθλημα της Ρουμανίας.

Τον περασμένο Γενάρη πήρε την απόφαση να δοκιμάσει τις δυνάμεις του εκτός συνόρων. Βλέποντας ότι οι ευκαιρίες που του δόθηκαν στην Ελλάδα ήταν μηδαμινές, ο Λεωνίδας Παναγόπουλος συμφώνησε με την Τούρνου Σεβερίν.

Βασικός στα περισσότερα ματς του δεύτερου γύρου με 13 συμμετοχές, προσαρμόστηκε στο ρουμανικό πρωτάθλημα. Ωστόσο, η Τούρνου Σεβερίν δεν κατάφερε να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία και έτσι επέλεξε να αποχωρήσει. Ενδιαφέρον από μεγαλύτερους συλλόγους υπήρξε.

Πετρολούλ Πλοϊέστι και Ντιναμό Βουκουρεστίου είχαν στη λίστα τους τον Έλληνα τερματοφύλακα, όμως ο ίδιος προτίμησε να πάει σε μια ομάδα που θα έχει παιχνίδια στα πόδια του. Από την πρώτη στιγμή, η διοίκηση της νεοφώτιστης, Σατζεάτα Ναβοντάρι έδειξε στον Παναγόπουλο ότι τον υπολογίζει για βασικό την επόμενη σεζόν. Ο πρώην πορτιέρο του Ολυμπιακού, του Πανιωνίου και του Βύζαντα Μεγάρων υπέγραψε συμβόλαιο για ένα χρόνο και ξεκίνησε προετοιμασία με τους νέους του συμπαίκτες, καθώς το πρωτάθλημα στη Ρουμανία αρχίζει στα τέλη Ιουλίου.


«Υπήρξε ενδιαφέρον από τρεις ομάδες της Ρουμανίας που συμπεριλαμβάνονται στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος. Τελικά, πήρα την απόφαση μαζί με την μάνατζερ μου, Άννα Μαρία Προντάν να συνεχίσω σε ομάδα όπου θα έχω ξανά γεμάτη σεζόν και όχι να αρκούμαι μόνο στις προπονήσεις, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα δίχως την παραμικρή ευκαιρία από κανέναν. Η Σατζεάτα Ναβοντάρι μου εξασφαλίζει ότι ακριβώς θέλει ένας επαγγελματίας ώστε να είναι 100% συγκεντρωμένος και έτοιμος για να βοηθήσει την ομάδα του. Ευελπιστώ να δημιουργηθεί ένα δυνατό σύνολο για να είμαστε ανταγωνιστικοί στο επόμενο πρωτάθλημα. Προσωπικά, θα προσπαθήσω να έχω μία ανάλογη συνέχεια», ήταν τα πρώτα λόγια του Παναγόπουλου.

Όσον αφορά, τις πρώτες του εντυπώσεις από το ρουμανικό πρωτάθλημα, ο Λεωνίδας Παναγόπουλος έχει μόνο καλά λόγια να πει: «Ήρθα σε μία άγνωστη χώρα και συνέχισα να δουλεύω σκληρά για ένα μόνο πράγμα, τη δικαίωση. Ποτέ δεν είναι αργά και η στιγμή αυτή ήρθε στην Τούρνου Σεβερίν. Μέσα από ένα εξαιρετικό δεύτερο μισό στη ρουμανική λίγκα άρχισαν να πραγματοποιούνται αυτά που ονειρευόμουν από μικρός. Να νιώθω χρήσιμος στην ομάδα και να πατάω γερά στα πόδια μου. Ο ποδοσφαιρικός μου πατέρας είναι ο Αλέκος Αλεξανδρής, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να έρθω στη Ρουμανία το διάστημα που ήταν προπονητής στη Σεβερίν».

Ο ίδιος αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή του, ενώ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που πέρασε στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. «Έπειτα από σκληρή δουλειά δέκα ετών στην Ελλάδα και αντιμετωπίζοντας μικρά και μεγάλα εμπόδια όλο αυτό το διάστημα, κάποιες στιγμές ίσως να έφταιξα κι εγώ, ποτέ δεν σταμάτησα να είμαι επαγγελματίας και να κάνω αυτό που αγαπώ από μικρό παιδί. Να δουλεύω με σκυμμένο κεφάλι και να περιμένω τη στιγμή της δικαίωσης. Η στιγμή αυτή ήρθε τον περασμένο Ιανουάριο όταν πρωτοπάτησα το πόδι μου στη Ρουμανία και υπέγραψα στην Τούρνου Σεβερίν».

Στον επίλογο της συζήτησης ο Λεωνίδας Παναγόπουλος θέλησε να στείλει ένα μήνυμα: «Για όσους προσπάθησαν να με ξεγράψουν, είμαι ακόμα εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω τα στενά συγγενικά μου πρόσωπα, την οικογένεια μου και τη σύζυγο μου για τη στήριξη τους όλο αυτό το διάστημα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ