2013-06-24 16:26:02
Φωτογραφία για Αχαΐα: Τουριστική κίνηση με ...Ρωσική υπογραφή - Στο 80% η πληρότητα των ξενοδοχείων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σηματοδότησε ουσιαστικά την έναρξη της τουριστικής κίνησης για το φετινό καλοκαίρι. Τα ξενοδοχεία άρχισαν να γεμίζουν με ξένο τουρισμό, καθώς στην Ελλάδα τα πράγματα παραμένουν ιδιαίτερα δύσκολα.

Όπως είπε στο thebest.gr o Πρόεδρος Ξενοδόχων Αχαΐας Νίκος Παπαλέξης, για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η πληρότητα στις ξενοδοχειακές μονάδες του νομού αγγίζει το 80 με 85%.

Ωστόσο καλύτερη είναι η εικόνα που εμφανίζουν ξενοδοχεία στην Ηλεία, η πληρότητα των οποίων αγγίζει το 100%.

Ο μεγαλύτερος όγκος τουριστών προέρχεται από τη Ρωσία, κάτι που όπως λέεει ο κ. Παπαλέξης διαφαίνεται ότι θα ισχύσει και στην υπόλοιπη καλοκαιρινή περίοδο, ενώ ακολουθούν οι Γερμανοί.

Από πέρυσι ήδη είχε αρχίσει να καταγράφεται αύξηση των Ρώσων τουριστών και μείωση της τουριστικής κίνησης από τη Γερμανία, που παραδοσιακά είχε την πρωτιά στον τουρισμό της περιοχής.

Φέτος πάντως αναμένεται μικρή αύξηση και των Γερμανών τουριστών.

Όσον αφορά την εικόνα που αναμένεται να παρουσιάσει φέτος ο τουρισμός στην Αχαΐα, αναμένεται κάποια αύξηση, επισημαίνει ο Νίκος Παπαλέξης, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα και αύξηση του τζίρου, καθώς οι τιμές, όπως εξηγεί, παραμένουν όχι μόνο στα περσινά χαμηλότερα επίπεδα, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις έχουν γίνει περαιτέρω μειώσεις των τιμών.

Ελευθερία Μακρυγένη
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ