2013-06-24 07:10:54
Φωτογραφία για «Για να μαθαίνουν οι αμάθητοι και ν’ αναθυμούνται οι μαθαιμένοι» !!
Tου Κωνσταντίνου Βουλγαράκη 

Το 72% των Ελλήνων, λέει ΝΑΙ στο σχέδιο Σαμαρά για την ΕΡΤ, με μόνη ένσταση (ψυχολογικής αντίδρασης), το ξαφνικό black out στις οθόνες !! Τώρα που η φουρτούνα καταλαγιάζει και το «μαύρο» θα αρχίσει σιγά-σιγά να χρεώνεται στους «βολεμένους» (!!) εργαζόμενους της ΕΡΤ  και όχι στην Κυβέρνηση, αρχίζει να ξεδιαλύνει και το πολιτικό τοπίο... οι τάσεις και οι προεκτάσεις του !!

Έτσι, η ΔΗΜΑΡ κυρίως, αλλά και το ΠΑΣΟΚ δευτερευόντως, που έκαναν την «επανάσταση» τους, με πρόσχημα τη συνταγματική τάξη και τη σιγουριά ότι το ΣτΕ θα επιβεβαιώσει τις θέσεις τους, έκαναν τελικά μια θεαματική κολοτούμπα, μόλις το ΣτΕ δεν ευόδωσε τις προσδοκίες τους. Ένα χρόνο μετά το σάλτο μορτάλε αμφοτέρων, αντελήφθησαν ότι, πλέον ακροβατούν χωρίς το προστατευτικό δίκτυ από κάτω τους και για το λόγο αυτό :

- Ο μεν Κουβέλης, ως νέος «άσωτος», ξαναγυρίζει στο παραδοσιακό οικογενειακό του μαντρί, αναμένοντας από τον «μπαμπά Αλέξη», να σφάξει για πάρτη του, τον «μόσχο τον σιτευτό»!! …
. Ο μόσχος ο σιτευτός για τη «νέο-αριστερά», είναι η διευκόλυνση του Αλέξη, να μετεξελίξει τον «συρφετό των συνιστωσών» του ΣΥΡΙΖΑ, σ’ ένα νέο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, να αποτινάξει δηλαδή από πάνω του, τους αλλοπρόσαλλους αναρχοπειρατές των Λαφαζάνη και σια και εντάσσοντας τους Ευρωπαιοτραφείς «αριστερούς» της (πρώην) ΔΗΜΑΡ, να αποκτήσει το ανάλογο κοινοβουλευτικό και ενδοκοινοτικό κύρος !!

- Ο δε Βενιζέλος, με ένστικτο επιβίωσης «γάτας» και μη διαθέτοντας πλέον εύπορο ζωτικό πολιτικό χώρο στην κεντρο-αριστερά της απαρχαιωμένης Σοσιαλδημοκρατίας, άρπαξε τη χείρα βοηθείας του Σαμαρά και επέλεξε την προσκόλληση του στην Ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά, ως η «κεντρώα» πλέον συνιστώσα της, βλέποντας το και ως μια παρακαταθήκη για το μέλλον (του) !!

Αυτή η πολιτική αναδιάταξη, μας επαναφέρει στη σαφώς οριοθετημένη «διπολική» πραγματικότητα, δείχνοντας έμπρακτα ότι στην Ελλάδα, τα πλάνα για Κυβερνήσεις Συνεργασίας γίνονται πραγματικότητα, μόνο στα όνειρα των Ελλήνων (βλ. http://tinyurl.com/k98yd3a),  συνεχώς και αδιαλείπτως εδώ και δύο (2) αιώνες !!

Υπό το αμείλικτο διπολικό σύνθημα «στο ΕΥΡΩ με Σαμαρά ή στη ΔΡΑΧΜΗ με Τσίπρα», οι στρατοί των ψηφοφόρων θα ανασυνταχθούν στα παραδοσιακά στρατόπεδα τους (ή στο μαντρί τους), βρωμισμένοι και εξουθενωμένοι από τις άσκοπες αναζητήσεις στις απέλπιδες «σταυροφορίες» των !!

Υπό αυτές τις συνθήκες, θα επιβεβαιωθεί και πάλι ο απαράβατος κανόνας - αξίωμα  της ΦΥΣΙΚΗΣ : Στη δίνη της περιστροφής των πολιτικών διεργασιών, δημιουργούνται τάσεις, τόσο εσώκεντρες (έλξης στο κέντρο), όσο και φυγόκεντρες (έλξης στην περιφέρεια) !!!  

Κατά συνέπεια, αναμένεται να υπάρξουν :

- Φυγόκεντρες μετακινήσεις, τόσο προς το ΚΚΕ (από τις αντι-ευρωπαϊκές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ), όσο και προς τη Χ.Α. (από την Εθνικιστική μερίδα των ΑΝ.ΕΛ.).

- Εσώκεντρες μετακινήσεις προς το νέο «Ευρωπαϊκό Κόμμα» (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), τόσο εξ αριστερών όσο και εκ δέξιων, από τα (πρώην) κόμματα των ΔΗΜΑΡ και ΑΝ.ΕΛ αντίστοιχα (ενώ, οι μετακινήσεις από το ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμάται ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί).

Για να επιβεβαιωθεί έτσι πανηγυρικά ότι, στη «Θεωρία των δύο Άκρων», συνυπάρχουν και ….. τα «ακρότερα», ως οι άνυνδροι δορυφόροι τους !! (βλ. http://tinyurl.com/nhouqv9). Ασφαλώς και στο πολιτικό στερέωμα υπάρχουν και οι μυστηριώδεις «αστεροειδείς» - κομπάρσοι, που με τις τυχαίες και ακανόνιστες τροχιές τους, εμφανίζονται που και δώθε στον ουράνιο θόλο μας και κάνουν τους αφελείς που τις ατενίζουν με λαχτάρα, να ελπίζουν ότι η ευχή τους θα πραγματοποιηθεί και «θάρθει το πριγκιπόπουλο να τους κάνει ευτυχισμένους» !!

Έτσι στις προσεχής εκλογές (μέχρι τον Μάρτιο 2014), οι επιλογές μας θα είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες ….. και θα μας θυμίζουν μέρες του 1981 (ή μήπως και του ΄74, με το καθοριστικό σύνθημα «Καραμανλής ή τανκς») !!!

«Προσπαθώ να βγω από το αδιέξοδο μου, αλλά δε θυμάμαι από πού μπήκα» !!
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο τελευταίος ζωντανός
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο τελευταίος ζωντανός
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ