2013-06-23 20:33:02
Φωτογραφία για Πάτρα: Φαρμακευτική εταιρία έκανε αγωγή στο... Kαραμανδάνειο Νοσοκομείο
Απίστευτο κι όμως αληθινό! Φαρμακευτική εταιρία έστειλε στη Δικαιοσύνη το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, για… 180 ευρώ! Και μάλιστα, δεν επρόκειτο για οφειλή, αλλά για… τόκους υπερημερίας από οφειλή ύψους 480 ευρώ, η οποία βέβαια έχει ήδη τακτοποιηθεί στο σύνολό της. Παρ’ όλα αυτά, η φαρμακευτική εταιρία, που έχει έδρα στην Αθήνα, μπήκε στη διαδικασία να καταθέσει αγωγή εναντίον του νοσηλευτικού ιδρύματος για παιδιά, διεκδικώντας το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.

Η υπόθεση εκδικάστηκε την προηγούμενη Τετάρτη, 12 Ιουνίου, στο Ειρηνοδικείο Πατρών και εκεί κατατέθηκαν οι προτάσεις των δικηγόρων των δύο πλευρών, ενώ εντός διμήνου, το αργότερο, αναμένεται η έκδοση της δικαστικής απόφασης. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται από την πλευρά της ιδιωτικής εταιρίας, δόθηκαν υλικά αξίας 480 ευρώ και το χρέος εξοφλήθηκε μετά την προκαθορισμένη ημερομηνία, με αποτέλεσμα να πρέπει να καταβληθούν και οι προβλεπόμενοι τόκοι. Μεταξύ άλλων, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στην ιστορία του Καραμανδανείου ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο. Μια εταιρία, δηλαδή, να προσφεύγει στα αστικά δικαστήρια διεκδικώντας τόκους υπερημερίας από οφειλή.


Γ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Παράδοξο, σε τέτοιες εποχές»

Αυτό που συνηθίζεται, όπως επιβεβαίωσε στον «Κόσμο» ο Διοικητής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Γιάννης Γιαννακόπουλος, είναι ότι οι προμηθεύτριες εταιρίες όχι απλώς κάνουν υπομονή, μιας και έχουν να κάνουν με ένα νοσοκομείο για παιδιά, αλλά πολλές φορές κάνουν και δωρεές στο ίδρυμα. Το οποίο άλλωστε συντηρείται και στέκεται «όρθιο» από τις δωρεές των πολιτών. «Οι εταιρίες δείχνουν απόλυτη κατανόηση. Και είναι παράδοξο, ειδικά σε τέτοιες εποχές, που όλους μας βαραίνει η κρίση, να γίνεται προσφυγή στη Δικαιοσύνη για 180 ευρώ τόκους υπερημερίας», τονίζει ο κ. Γιαννακόπουλος, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι αυτή τη στιγμή το Καραμανδάνειο δεν χρωστά σε κανέναν και έχει τακτοποιήσει όλες τις οφειλές του.

Σάλος στο χώρο των δικαστηρίων

Το θέμα έγινε γνωστό από τις συζητήσεις που ακολούθησαν μετά την εκδίκαση, σε πηγαδάκια του χώρου των δικαστηρίων. Ήταν αναμενόμενο άλλωστε να απασχολήσει δικηγόρους και απλούς πολίτες και να προκαλέσει ενδιαφέρον και συζητήσεις. Αφενός για το ότι πρόκειται για το συγκεκριμένο ίδρυμα και αφετέρου διότι το διεκδικούμενο ποσό είναι αυτής της τάξης. Και όταν μάλιστα τα δικαστικά έξοδα είναι σχεδόν τα… τριπλάσια. Αν υπολογίσει κανείς τα έξοδα για: Κατάθεση αγωγής, Κοινοποίηση, Δικαστικό ένσημο και Διπλότυπο παράστασης δικηγόρου. Σύνολο; Γύρω στα… 480 με 500 ευρώ!

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ