2013-06-23 12:34:24
Φωτογραφία για ΠΑΟΚ με ελληνική ταυτότητα
Βασική εξαγγελία του Ιβάν Σαββίδη ήταν η δημιουργία ενός νεανικού ΠΑΟΚ με ελληνική ταυτότητα. Μακάρι να επιμένει σ’ αυτή την στρατηγική του επιλογή. Ο θρίαμβος των πιτσιρικάδων στο Μουντιάλ Κ20 δείχνει τον δρόμο. Καλά είναι τα μεγάλα ονόματα από το εξωτερικό, αλλά οι μεγάλες ομάδες "χτίζονται" κυρίως με δικά σου παιδιά.

Από την στιγμή που ο ομογενής επιχειρηματίας θέλει να «σπρώξει» λεφτά στις μεταγραφές, ας τα δώσει εκεί. Για να πιάσουν τόπο και να δημιουργηθεί μια ομάδα με μέλλον και προοπτική. Έτσι «χτίζονται» οι ομάδες, όχι με ξένους μισθοφόρους, που σήμερα είναι εδώ και αύριο στην άλλη άκρη του πλανήτη.

Πιτσιρικάδες σύγχρονων προδιαγραφών

Ο επιθετικός του Πανιωνίου, Κολοβός, ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Καπίνο, ο στόπερ της ΑΕΚ, Μπουγαϊδης και του Αστέρα Τρίπολης, Κουρμπέλης, είναι παίκτες σύγχρονων προδιαγραφών με ολοφάνερα περιθώρια εξέλιξης. Εάν εξαιρέσουμε τον Κουρμπέλη, όλοι οι άλλοι ανήκουν σε ομάδες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.


Ο Κολοβός είναι σανίδα οικονομικής σωτηρίας για τον Πανιώνιο και παραχωρείται, αλλά και για τους υπόλοιπους μπορούν να γίνουν προτάσεις αγοράς στις ομάδες τους. Οι τιμές των μικρών ξεφεύγουν και λόγω του Μουντιάλ, αλλά είναι καλύτερα να επενδύσεις στη φιλοδοξία τους, παρά σε ξένους 30άρηδες και βάλε, που θα έρθουν κορεσμένοι και με οικονομικό κατά βάση κίνητρο.

Τον μεσοεπιθετικό του Εργοτέλη Μπουχαλάκη και σκόρερ του πρώτου γκολ με το Μεξικό, τον έχασε ο ΠΑΟΚ τον χειμώνα. Προτάθηκε, αλλά κινήθηκε γρηγορότερα ο Ολυμπιακός και τον έκλεισε. Όπως χάθηκε και ο Σταφυλίδης. Το 1,5 εκατ. ευρώ που πήρε ο ΠΑΟΚ από την Λεβερκούζεν σε λίγα χρόνια το πιθανότερο είναι πως θα αποδειχθεί πολύ λίγο.

Ο Κωνσταντινίδης, ευτυχώς, υπάρχει ακόμα στο ρόστερ. Χρειάζεται στήριξη και συμπαράσταση απ’ όλους, γιατί απέδειξε ότι έχει τα προσόντα για μια σπουδαία καριέρα. Συν τοις άλλοις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό παίζουν πολλοί νέοι Έλληνες ποδοσφαιριστές, που διαπρέπουν.

Ποδοσφαιρική υγεία

Εντάξει, εννοείται, πως είναι απαραίτητη και η εμπειρία. Σε μια αναλογία, όμως, που δεν αλλοιώνει την ελληνική ταυτότητα του ΠΑΟΚ, ούτε θα ανεβάζει το μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ. Η διεθνή εμπειρία αποδεικνύει πως οι ισχυρές ανταγωνιστικές ομάδες έχουν χαμηλό ή μεσαίο μέσο όρο ηλικίας.

Το δεδομένο μεταγραφικό μπαράζ των επόμενων ημερών θα αναδύει ποδοσφαιρική υγεία εάν περιλαμβάνει περισσότερα ελληνόπουλα εγνωσμένης αξίας και ποιότητας από ξένους αμφιβόλου ανταποδοτικότητας. Νομίζω, ότι είναι κάτι που το προτιμούν όλοι, γιατί είναι το αυτονόητο στοιχείο ποδοσφαιρικής ανάπτυξης και εξέλιξης μιας ομάδας με βλέψεις για μεγάλα πράγματα.
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ