2013-06-22 12:37:56
Φωτογραφία για «KAYTO» Δ.Σ. ΤΗΣ SUPER LEAGUE!
«Καυτή» κυριολεκτικά είναι η ατζέντα του διοικητικού συμβουλίου της Super League, που ορίστηκε για την ερχόμενη Τετάρτη (26/6).

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα με τη Nova, το θέμα των αδειοδοτήσεων και η συνεργασία με την ΟΠΑΠ αλλά και το ζήτημα με την αλλαγή κανονισμών, που θα τεθεί στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 28 Ιουνίου αποτελούν κρίσιμα θέματα, που θα καθορίσουν πολλά για τη Super League την ερχόμενη χρονιά.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "woop.gr" Για τα τηλεοπτικά: Θα τεθούν επί τάπητος δύο προτάσεις της Nova. Η πρώτη με την οποία φέρεται να έχει ζητήσει μείωση από τα 39,5εκ, στα 38εκ λόγω του υποβιβασμού της ΑΕΚ στη Γ' εθνική. Η τηλεοπτική απώλεια της "Ένωσης" κοστολογείται από το συνδρομητικό κανάλι.

Η συγκεκριμένη πρόταση της Nova προκάλεσε δυσαρέσκεια στη Super League, αφού θα ήταν η δεύτερη μείωση σε δύο χρόνια. Πέρυσι το μείον στη τηλεοπτική σύμβαση είχε φτάσει στο 10%.


Η δεύτερη πρόταση, που έχει καταθέσει το συνδρομητικό είναι επέκταση της συνεργασίας με τη Super League ως το καλοκαίρι του 2017, με κέρδος για τις 18 ΠΑΕ που θα φτάνει στα 76εκ. Δηλαδή, μειωμένη προσφορά μεν, αλλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και όχι για ένα έτος. Αυτή η πρόταση συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες να "περάσει" από το διοικητικό συμβούλιο.

Για τις αδειοδοτήσεις: Οι φετινές εξελίξεις με τις μη αδειοδοτήσεις των Παναθηναικού και ΠΑΣ Γιάννενα από την ΟΥΕΦΑ, που προκάλεσαν ε τον αποκλεισμό των δύο ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχουν φέρει τη Διοργανώτρια σε διαμάχη με την ΕΠΟ. Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας, Γιάννη Παπακωνσταντίνου με τις οποίες εμμέσως πλην σαφώς έριξε το μπαλάκι της ευθύνης στη Super League, επειδή αποφασίζει για τα μέλη της και τις ποινές που θα τους επιβάλλονται, θα συζητηθεί στο Δ.Σ. της ερχόμενης Τετάρτης.

Ήδη, πάντως, από τη Διοργανώτρια υποστήριζαν ανεπίσημα ότι το ζήτημα θα ξεκαθαριστεί, αφού υπήρξε και η τοποθέτηση του ιδιοκτήτη της Ξάνθης, Χρήστου Πανόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή και αυτό το θέμα τοποθετήθηκε ο πρόεδρος τη Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος

ΟΠΑΠ: Τη περασμένη εβδομάδα στο περιθώριο της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της Super League, Γιάννης Μώραλης εκδήλωσε την αγωνία του για το τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα των διαφημίσεων στις ΠΑΕ από την ΟΠΑΠ, η οποία όμως βρίσκεται υπό ιδιωτικοποίηση και έτσι το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα. Οι ΠΑΕ έχουν υπολογίσει έσοδα από τη συγκεκριμένη πηγή και σε περίπτωση, που υπάρξει πρόβλημα τότε θα προκληθεί ζημιά στο ταμείο τους, τη στιγμή μάλιστα, που η αγορά έχει υποστεί οικονομική καθίζηση λόγω της κρίσης.

Αναλυτικά τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης του Δ.Σ. της ερχόμενης Τετάρτης έχουν ως ακολούθως:

1. Τηλεοπτικά ζητήματα.

2. Θέματα Αδειοδοτήσεων.

3. Συνεργασία ΠΑΕ – Μελών του Συνεταιρισμού με την ΟΠΑΠ Α.Ε.

4. Θέματα Κανονισμών ενόψει της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ε.Π.Ο. της 28/06/2013.

5. Πρωταθλήματα Υποδομών.

6. Διάφορα.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ