2013-06-22 08:20:03
Φωτογραφία για Πνίγεται στην αιθαλομίχλη η Σιγκαπούρη
Ρεκόρ ατμοσφαιρικής μόλυνσης σημειώνεται στην Σιγκαπούρη της Ινδονησίας από τις πυρκαγιές στο γειτονικό νησί της Σουμάτρας που βάζουν οι χωρικοί για να καθαρίσουν της καλλιέργειές τους. Το παράνομο κάψιμο των δασών στη Σουμάτρα για την δημιουργία φυτειών φοινικέλαιου, είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, ιδιαίτερα έντονο την περίοδο της ξηρασίας από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο.

Η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα στη Σιγκαπούρη επιδεινώθηκε σήμερα φτάνοντας σε "επικίνδυνα" επίπεδα, καθώς ο καπνός από τις φωτιές κάλυψε τον ουρανό πάνω από την πόλη, φτάνοντας μάλιστα μέχρι τη Μαλαισία.

Οι γιατροί καλούν τους κατοίκους να μην βγαίνουν από τους κλειστούς χώρους, και στο δρόμο να χρησιμοποιούν ιατρική μάσκα.

Τα νοσοκομεία ετοιμάζονται να δεχτούν αυξημένο αριθμό ασθενών με καρδιακές και πνευμονικές παθήσεις, καθώς και παιδιά.

Οι εργασίες σε πολλά εργοτάξια της Σιγκαπούρης διεξάγονταν με αργότερους ρυθμούς και ελάχιστοι εργάτες βρίσκονταν σε εξωτερικούς χώρους. Η αλυσίδα φαστ-φουντ Μακντόναλντς, για παράδειγμα, διέκοψε προσωρινά την υπηρεσία παράδοσης κατ' οίκον σε ολόκληρη τη χώρα.


Η Σιγκαπούρη κάλεσε την Ινδονησία να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης."Καμία χώρα δεν έχει το δικαίωμα να μολύνει τον αέρα εις βάρος της υγείας των κατοίκων της Σιγκαπούρης", έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο υπουργός Περιβάλλοντος και Θαλάσσιων Πόρων Βιβιάν Μπαλακρισνάν.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση έκτακτης συνάντησης κυβερνητικών παραγόντων από την Σιγκαπούρη και την Ινδονησία στη Τζακάρτα ενώ, τόσο ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης, όσο και μετεωρολόγοι, προειδοποίησαν ότι η κατάσταση μπορεί να διαρκέσει για εβδομάδες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ