2013-06-22 02:22:04
Φωτογραφία για Όταν η Μέρκελ ανακάλυψε το... Ίντερνετ
Κύμα... καυστικών σχολίων στο Internet και στα social media προκάλεσε η δήλωση της καγκελαρίου Μέρκελ παρουσία του... προέδρου Ομπάμα ότι "το Ίντερνετ είναι για όλους μας μία Νέα Γη", χρησιμοποιώντας τη λέξη Neuland, δηλαδή αχαρτογράφητη περιοχή.

Τα ΜΜΕ καυτηρίασαν το γεγονός ότι η καγκελάριος αναφέρθηκε στην τεχνολογία του Ίντερνετ, η οποία έχει ιστορία 25 ετών, σαν να ήταν κάτι καινούριο, σχολιάζοντας με την ευκαιρία την έλλειψη... επαφής της με τις νέες τεχνολογίες.

Ανάλογες και οι αντιδράσεις των "ανώνυμων" Γερμανών.

Αμέσως στήθηκε ένα site που λέγεται "Νέα από τη Νέα Γη", που δείχνει διαβατήρια και πινακίδες που δείχνουν πως θα φτάσει κανείς στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατίας της Neuland.

Εμφανίστηκαν φωτογραφίες που τη δείχνουν ως Χριστόφορο Κολόμβο να ανακαλύπτει τη νέα Γη του Ίντερνετ, καθώς και χάρτης που... αποκαλύπτει ότι η "Νέα Γη", βρίσκεται κάπου νοτίως του Αμβούργου.

Αυτά και άλλα δημοσιεύτηκαν στο hashtag #Neuland στο Twitter.

Η υπόθεση προκάλεσε μάλιστα και παρέμβαση του εκπροσώπου της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος μέσω Twitter ανέφερε ότι "η καγκελάριος εννοούσε πως το Ίντερνετ είναι μία άγνωστη περιοχή όσον αφορά την πολιτική και τη νομική της υπόσταση".
nooz.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ